23.10.2023
Valeriu Jereghi - 50 de ani in cinematografie! Cum si-a sarbatorit jubileul, dar si cine i-a fost alaturi in aceasta zi - VIDEO

Fragmente din 13 filme realizate intre anii 1975 si 2022 si multe surprize au fost la un eveniment important din viata lui Valeriu Jereghi. Regizorul a implinit 75 de ani, dintre care 50 i-a dedicat cinematografiei. Cu aceasta ocazie, a organizat o seara de creatie alaturi de cei mai dragi oameni! Mai multe, aflam dintr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Valeriu Jereghi a ales sa-si sarbatoreasca ziua de nastere si cei 50 de ani de activitate in cinematografie la Casa de cultura din Straseni, localitatea de bastina, unde revine cu drag de fiecare data.

Valeriu Jereghi, numit director al Centrului Naţional al Cinematografiei |  IPN

Valeriu Jereghi a mentionat: „Este mai mult decat o serata de creatie, este o dare de seama fata de Strasenenii mei din fostul meu sat Straseni de unde m-am nascut. M-am gandit ca va fi un gest nobil, sa am intorc eu cu prima mea serata de creatie in viata mea nu mi-am permis asta, dar avand 13 filme in spate m-am gandit ca as putea face o serata de creatie”.

Patru forte ale muzicii noastre si-au unit talentele si au facut senzatie combinand mai multe stiluri de muzica! Cum a fost atmosfera la concert - VIDEO

Dupa 50 de ani in cinematografie, regizorul sustine ca nu se opreste aici.

„Aceasta varsta pentru cinematografia mea inca nu s-a terminat, eu nu pot sa anunt ca iata am ajuns la un final cu oboseala, cu vreau sa dorm, nu, eu am proiecte nerealizate inca, iar alta serata nu o sa mai fac, asta este prima si unica”, a adaugat Valeriu.

Valeriu Jereghi • Director, National Film Center of the Republic of Moldova  - Cineuropa

Cea care ii este mereu alaturi si il sustine este sotia lui Valeriu Jereghi, Ana.

Ana Barduc a marturisit: „El singur s-a ocupat de tot, el este acum o bomba, asta si este cumva problema artistilor si a regizorilor ca isi rganizeaza singuri sarbatoarea sa. El e in plina forta si asta ii sta bine lui, chiar daca are o varsta de 75 de ani, la noi asta nu inseamna nimic”.

Virozele respiratorii - cauze, manifestari si optiuni de tratament! Olesea Guler, pediatru: „Nu orice viroza este insotita de febra” - VIDEO

Rusalina Rusu a mentionat: „Avem mari emotii pentru acest spectacol, pentru ca e acasa, la bastina si apropo pe acest loc a fost candva livada familiei Jereghi”.

Valeriu Jereghi, regizor de film: „Am coborât de pe ecran, m-am apropiat de  voi, mă uit în ochii voștri” - Gazeta de Chișinău

Anatol Mirzenco, Ion Suruceanu, Costi Burlacu si Corina Tepes sunt doar cativa dintre artistii care au fost alaturi de Valeriu Jereghi la cel mai important eveniment din activitatea sa.

Costi Burlacu a venit cu un mesaj de flicitare: „Datorita fetelor noastre ne-am apropiat deoarece ele isi petrec vacantele impreuna, ne face placere sa fim alaturi la ceasta aniversare frumoasa a mestrului”.

Iuliana Beregoi, coplesita de cadouri! Cum s-a fotografiat artista langa bolidul ei de 100 de mii de euro - FOTO

La fel si Corina Tepes a adaugat: „Sufletul artistului nu imbatraneste niciodata, oricare nu ar fi varta lui el permanent simte si vrea sa faca multe lucruri frumoase si e in pas cu generatiile tinere”.

Reţeta de film” a lui Valeriu Jereghi! Cu siguranţă nu ai mai gătit aşa ceva

 „Astazi am onoare si sunt invitata sa aprticip la jubileul domnului regizor. Am participat in filmul Milica, am avut un rol si astfel ne-am cunoscut si la fel la filmarile acestui film ne-am cunoscut si cu Emilia”, a mentionat Anastasia Homitcaia.

De asemenea, pe scena a urcat si Olga Ciolacu.

Sotia maestrului ne-a povestit ce emotii o incearca atunci cand se afla alaturi de el pe platoul de filmari.

Somnul bebelusilor este foarte important! Afla de la Daniela Camerzan cum obisnuim bebelusul cu schimbarea orei, dar si ce reprezinta sunetele albe - VIDEO

„Pe platou e magie, am nostalgie intotdeauana cand imi aduc aminte de platoul de filmari pntru ca totul este magic, se intampla lucruri pe care nu le poti reda verbal, deci este o atmosfera. Chiar si ultimul film pandemia, eu am ales sa fiu voluntar in platou, iarasi pentru a-l sustine pentru ca el are nevoie de cineva care sa fie ca un spate”.

Dragostea lor nu stie cifre! Cupluri celebre din showbizul moldovenesc,  pentru care diferenta de varsta nu a insemnat nimic

La cei 75 de ani, Valeriu Jereghi isi doreste…

„El doreste sa faca film si el lupta in continuu sa faca film. Acum e o pauza, dar asta nu e o liniste totala, el se pregateste si el stie ce are de facut”,  a mai adaugat sotia interpretului.

Invitatii speciali si spectatorii au venit cu ganduri calde pentru Valeriu Jereghi.

Karmella - marturisiri sincere despre muzica, prieteni si planuri de viitor: „Ma stradui sa nu supar pe nimeni” - VIDEO

„Sa fie la fel de tanar, eu admir energia debordanta din el forta, inspiratie mai departe. Doamne ajuta si la multi ani maestre si cat mai multe productii valoroase in continuare”, au mentionat interpretii Corina Tepes si Costi Burlacu.

Articole din aceeasi categorie