23.10.2023
Virozele respiratorii - cauze, manifestari si optiuni de tratament! Olesea Guler, pediatru: „Nu orice viroza este insotita de febra” - VIDEO

Odata cu racirea vremii au aparut si primele viroze la cei mici. Despre simptome si tratament afla din cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

Virozele sunt un subiect important si util deoarece timpul de afara este tot mai rece. Mai multe la acest subiect a povestit pediatrul Olesea Guler.

La intrebarea: „Ce masuri luam pentru a preveni imbolnavirea copiilor?”, pediatrul a raspuns: „Suntem in sezonul cand imbolnavirile in randul copiilor cresc in fiecare zi si este si absolut normal. O sursa de infectie pentru copilul sanatos este copilul bolnav cu semne de infectii respiratorii virale acute. Pentru a preveni inbolnavirile este necesar sa urmam cateva recomandari”.

Epidemie de divorturi la Hollywood! Dupa 45 de casnicie, Meryl Streep s-a despartit de sotul ei. Dezvaluiri neasteptate

„In primul rand trebuie sa evitam contactul cu persoana bolnava daca este posibil. Sa ne aflam cat mai putin in zone aglomerate unde nu este aerisire. De asemenea trebuie sa respectam regulile de igiena personala”, a explicat Olesea Guler.

Patru forte ale muzicii noastre si-au unit talentele si au facut senzatie combinand mai multe stiluri de muzica! Cum a fost atmosfera la concert - VIDEO

Chiar daca copilul nu are febra, insa prezinta alte simtome de raceala acesta nu trebuie sa plece la gradinita. „Nu orice viroza este insotita de febra. Febra nu este un indicator daca copilul trebuie sa mearga la gradinita sau nu. Chiar daca nu are febra, dar are semne de infectie respiratorie virala acuta copilul trebuie sa ramana acasa pentru ca el este contagios”, a mentionat medicul.

Articole din aceeasi categorie