07.04.2021
Este un adevarat luptator! Micutul Robert care sufera de amiotrofie spinala a facut primii pasi si a primit prima sa pereche de incaltaminte. Irina Grabazei: "Imi salta inima de bucurie cand privesc acest filmulet. Fiecare miscare se obtine extrem de greu" - VIDEO

Dupa vestea ca micutul Robert sufera de amiotrofie spinala, familia lui, prietenii si o multime de oameni cu inima mare si-au unit eforturile si au luptat ca baietelul sa primeasca o sansa la viata. Micutului i-a fost administrat cel mai scump medicament din lume - Zolgesma, cu un pret de peste 2 milioane de dolari. Ieir, mama lui Robert publicat un video in care baietelul afce prmii pasi. 

Pe 28 iulie, dupa o lupta de cateva luni, minunea s-a intamplat si lui Robert i s-a administrat tratamentul, iar acum micutul este acasa, alaturi de familia sa, facand primii pasi deja. Videoclipul pe care l-a publicat Irina a fost insotit si de un mesaj extrem de emotionant. Tanara mamica vorbeste despre pasii micutului si rabdarea pe care o au. 

„Imi salta inima de bucurie cand privesc acest filmulet desi stiu ca momentan trebuie sa il vad doar ca pe un exercitiu. In SMA fiecare miscare se obtine extrem de greu si pe de o parte nu vreau sa imi fac asteptari despre urmatoare achizitii, pe de alta parte nu vreau nici sa imi pun limite. De cand am aflat diagnosticul noi am incercat atat de mult sa nu ne facem nici un fel de asteptare. Visam, intradevar. Dar simtim ca daca ne vom construi toata viata doar asupra acestor asteptari si vom fi dezamagiti cand ele nu au loc in ritmul asteptarilor noastre, punem enorm de multa presiune pe Robert. Iar asta e ultimul lucru de care are nevoie.

Am ales sa ne bucuram de fiecare zi asa cum este ea! Viata e prea frumoasa sa o pierdem asteptand ziua in care ne vom declara fericiti. Putem alege azi sa fim fericiti!

La un an si jumatate a primit in dar prima sa pereche de incaltaminte si vesta Spio care ii ofera suport in timpul exercitiilor!”, scrie Irina pe pagina de Facebook. 

Minunea s-a instamplat! Irina Grabazei: „Robert trage un pui de somn la pieptul meu in timp ce medicamentul trebuie sa vina in orice minut.”

In cadrul unui interviu oferit pentru Perfecte.md, Irina Grabazei a spus ca: "Cand citeam despre suma tratamentului, imi parea o gluma proasta si o bataie de joc in acelasi timp. Eram revoltata la inceput, inca sunt defapt, dar am incercat sa canalizez toata energia spre a gasi o solutie, indiferent de cat de greu si imposibil parea. Nu stiu daca mi-as fi iertat vreodata daca nu as fi incercat.”

Citeste interviul in intregime: Femeia - putere. Irina Grabazei, mamica lui Robert, cea care a reusit sa adune lumea din Moldova si de peste hotare ca sa-i salveze viata copilului ei: „Nu cred ca am facut mai mult decat ar fi facut oricare alta mamica in locul meu"

La doar o luna de viata, Robert a fost diagnosticat cu amiotrofie spinala - o boala genetica crunta, care omoara cei mai multi bebelusi pana la 2 ani. Pentru a putea fi salvat, baietelul a a avut nevoie de cel mai scump medicament din lume - Zolgensma, injectia care costa peste 2 milioane de dolari. Din momentul in care au aflat cruntul diagnostic, familia lui Robert, prietenii si apropiatii, dar si o multime de alti oameni cu inima mare s-au mobilizat si impreuna au reusit sa colecteze banii necesari.

Robert a ajuns acasa! Irina Grabazei: „Am simtit totusi si tristete, o tristete combinata cu nedreptate...”

Articole din aceeasi categorie