20.07.2020
Astazi, micutul Robert merge la doctor! Irina Grabazei: „Ne rugam ca si ceilalti copii: Alexa, Gemenii Ciutac si Alesia sa reuseasca.”

Ieri, pe pagina de Facebook Life for Robert, Irina Grabazei a publicat un mesaj emotionant, despre bucuria pe care o traieste familia ei acum, cand a fost colectata toata suma necesara pentru tratamentul micutului Robert.

 

La doar o luna de viata, Robert a fost diagnosticat cu amiotrofie spinala - o boala genetica crunta, care omoara cei mai multi bebelusi pana la 2 ani. Pentru a putea fi salvat, baietelul are nevoie de cel mai scump medicament din lume - Zolgensma, injectia care costa peste 2 milioane de dolari. 

Din momentul in care au aflat cruntul diagnostic, familia lui Robert, prietenii si apropiatii, dar si o multime de alti oameni cu inima mare s-au mobilizat si impreuna au reusit sa colecteze banii necesari.

Acum, Robert impreuna cu familia lui se afla in SUA si sunt in asteptare vizitei la medic - o vizita care le va schimba viata. 

In aceste momente, Irina Grabazei a venit cu un mesaj induiosator, prin care isi exprima multumirea si recunostinta fata de toate acele persoane care le-au fost alaturi in cea mai grea incercare din viata lor.

„Dragii nostri, suntem bine, ne adaptam incet la noul ritm de aici.

Nu ne este usor, tinand cont de faptul ca suntem iarasi singuri cu ambii copii, iar fara terapeutul lui Robert ne este si mai dificil. Cu toate astea, gandul ca in curand va primi tratamentul mult asteptat ne da aripi si puteri. Zilele trecute am primit intrebarea: Cum a fost cand am vazut in cont 2.019.000$? Ei bine, cred ca nu am realizat nici atunci, nici in urmatoarele zile ce s-a intamplat. Eram probabil in stare de soc, pentru ca era un moment atat de mult asteptat, incat atunci cand chiar a avut loc, nu ne-a venit sa credem ca se intampla.

Acum, uitandu-ne in urma incercam sa intelegem tot ce s-a intamplat cu noi in ultimile luni si sa fim recunoscatori in fiecare minut ca “am reusit”. Ne simtim binecuvantati cu oameni extraordinari, care au facut posibil acest miracol. #LifeForRobert a insemnat pana acum 2 saptamani un efort incredibil din partea tuturor oamenilor implicati care zilnic isi luau din timpul lor pentru a salva o viata. Pentru mine a insemnat zbucium, perseverenta, transparenta, expunerea celor mai adanci frici, sa cazi, iar apoi sa te ridici, implicare 100%, dar toate au meritat, pentru ca voi ati facut ca #LifeForRobert sa insemne compasiune, unitate si o mobilizare incredibila. Ma trec fiori cand ma gandesc ca acum am fi putut fi acasa, inca asteptand acest moment, dar iata-ne aici, la cateva zile distanta asteptand ca Robert sa primeasca Zolgensma. Maine, pe 20 iulie avem prima programare la doctor si atunci vom afla mai exact cand va fi ziua cea mare.”

Totodata, fotografa Irina Grabazei i-a indemnat pe toti oamenii cu inima mare sa se implice si in cazul celorlalti copii care, la fel ca Robert, au fost diagnosticati cu aceasta boala.

„Cand am ajuns la finele luptei noastre, v-am rugat sa va alaturati celorlalte campanii de strangere de fonduri pentru alti 5 copilasi bolnavi de amiotrofie spinala tip 1. Ieri am aflat ca Noel a reusit deja si a strans toata suma. In curand va pleca la Budapesta pentru a primit Zolgensma.

„Ne rugam ca si ceilalti copii:Alexa, Gemenii Ciutac si Alesia sa reuseasca. Va invitam pe profilele fiecaruia si va indemnam sa va uniti pentru a face o minune si pentru ei! ”, si-a incheiat postarea Irina.

Sumele necesare pentru tratamentele acestor copilasi sunt, intr-adevar, extrem de mari, dar daca toti oamenii buni isi vor uni eforturile si vor dona cat de putin, micutii vor primi o sansa la viata.

Citeste si :  Micutul Robert merge astazi spre ,,sansa sa la viata''. ,,Lacrimile mele s-au transformat in unele de bucurie, ca prin magie!''

Sursa foto: Google.com, Gacebook.com

 

Articole din aceeasi categorie