24.10.2023
„Voi oamenii pe picioare uitati sa fiti fericiti”! Peste 120 de persoane cu dizabilitati din toata Moldova, Romania si Ucraina au participat la Festivalul international sportiv „Taurul de Aur” - VIDEO

Pentru ei nu exista limite! Acestia s-au intrecut in probe sportive care le-au scos in evidenta forta, abilitatile, dar si dorinta de a invinge. Cum s-a desfasurat festivalul, aflam dintr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Organizatoarea festivalului, Diana Carabadjac a mentionat: „Sunt foarte muti baieti si fete care sunt aici pentru a-si face prieteni, care pastreaza legatura si dupa acest eveniment. Am legat si familii datorita festivalului acesta, sunt foarte incantata si bucuroasa ca se petrec atatea lucruri frumoase. Avem astazi mai multe jocuri sportive”.

Alaturi de participanti a fost si o fundatie de caritate, care a venit cu daruri pentru fiecare.

Nadejda Capbatut, manager a fundatiei Premier Energy a dezvaluit: „Festivalul de astazi este despre vointa, curajul si dragostea de viata pe care o emana acesti oameni, sunt un exemplu demn de urmat pentru fiecare dintre noi. Ne bucuram foarte mult ca pana acum, de la lansarea acestui proiect care a avut loc in martie, anul 2023 am reusit cu ajutorul sponsorului acestui proiect compania Premier Energy Distribuition sa ajutam peste 3500 de copii au nevoie de ajutor”.

Leonard a facut peste 1000 de km ca sa ajunga de la Timisoara la acest festival.

„Am vraji in mine”! Emilian Cretu - o noua parodie la adresa bloggeritei Tany Vander - VIDEO

Leonard Lupasco a spus: „Am venit aici pentru distractie, pentru ca in Romania sunt destul de bun la campionate, aproape la toate, joc si baschet si tenis de masa, am venit aici ca sa ma distrez si sa intalnesc multe alte persoane. In secolul 21 se mai face diferenta intre persoanele cu handicap, eu am avut un accident in 2001, am fost batut si pus pe lini de tren de catre niste prieteni”.

Activitati sportive pentru copiii cu dizabilitati fizice | Superbebe.ro

Olimp este un tanar din Mascauti care, dincolo de conditia fizica, a reusit sa ajunga un antreprenor de succes.

Olimp Ilievici a venit si el cu un mesaj: „Am o viata plina, sunt activ, nu ma plang pe dizabilitatea mea, nu sunt eu vinovat ca asa sa intamplat si chiar daca este asa nu trebuie sa dau mainile in jos, viata continua si ne bucuram asa cum este. Am avut o preferinta sa lucrez intr-o institutie publica, iar dorinta mea sa indplinit, eu acum lucrez intr-o institutie publica cu multi oameni, comunic, multi oameni imi zambesc si asta imi da si mie energie pozitiva si energia mea o impart si eu cu alte persoane, deoarece sunt foarte multe persoane disperate”.

Premiera muzicala de la trupa Akord! Vezi cat de bine suna noua melodie, dar si ce surprize pentru fani organizeaza cei doi - VIDEO

Astfel de evenimente le ofera posibilitatea de a socializa, de a cunoaste persoane noi si de a impartasi experiente.

Sport pentru persoane cu dizabilitati. Tenis,Baschet

Un alt participant Stas Ceban a marturisit: „Vorbesti despre probele sportive, dar vorbim desigur si de noi cunostinte, noi prieteni, este un mod in care iesim si ne dezvoltam excelent”.

Marina Petranu spunea ca: „Sunt pentru a doua oara la acest eveniment si ma simt foarte bine”.

Maria Ceban a venit cu multumiri: „Sunt foarte importante mai ales pentru noi persoanele cu dizabilitati, este o mare bucurie si ii multumim doamnei Diana ca a organizat acest festival”.

Un exemplu de putere este si Mariana, care in pofida greutatilor pe care viata i le-a pus in cale, este o femeie ce radiaza de fericire.

Copiii cu dizabilităţi cer să meargă în şcolile de masă – Ziarul Prahova

Mariana Tihu a povestit: „Eu m-am nascut asa, sunt mama a doi copii. Insa mi sa mai intamplat o nenorocire, trei ani in urma pe sotul meu l-a lovit o masina si a murit. Insa nu ma uit la toate, eu merg inainte si le arat tuturor ca nu trebuie sa te dai batut”.

Persoanele cu nevoi speciale apreciaza altfel viata si ne indeamna si pe noi sa nu uitam sa ne pretuim sanatatea.

Cum interpreteaza Oleg Spinu piesa „Numai iubirea” din repertoriul lui Pepe. Reactia admiratorilor: „Balsam pe suflet” - VIDEO

Lilia Ciobanu a mentionat: „Voi oamenii pe picioare uitati sa fiti fericiti, noi ne bucuram pentru orice, voi oamenii mai uitati sa fiti periciti”.

Pe parcursul evenimentului,cei de la fundatia de caritate au oferit detalii despre cum functioneaza platforma si a demonstrat participantilor cum pot depune o solicitare de ajutor pentru propriul copil sau un copil pe care il cunosc si are nevoie de ajutor.

Spatii de joaca adaptate copiilor cu dizabilitati - PlayzoneConcept

Nadejda Capbatut, manager a fundatiei Premier Energy a dezvaluit: „Am ajutat copii talentati dar a caroro parinti nua u posibilitatisa le incurajeze idealul, am ajutat copii care duc o lupta grea cu o anumita boala. In toata aceasta perioada de timp am acoperit necesitatile tinerilor si  copiilor din Republica Moldova pe domeniile social, medical si educatie”.

Ce porecla avea in trecut Igor Sirbu, dar si ce il enerveaza cel mai mult pe Eduard Malareu la colegul sau de scena - VIDEO

Articole din aceeasi categorie