18.02.2022
Pe langa muzica este pasionat si de sport! Vezi cum decurge un antrenament de fotbal, impreuna cu instrumentistul Corneliu Botgros: „Deja de vreo noua ani eu sunt antrenorul echipei” - VIDEO

Daca e miercuri, atunci il gasim pe Corneliu Botgros la antrenamentul de fotbal. De mai bine de 20 de ani este jucator in „Echipa Artistilor”, iar de ceva vreme, antrenorul Ion Suruceanu i-a delegat instrumentistului aceasta functie importanta. Cum combina muzica cu sportul, dar si cine sunt colegii de echipa a lui Corneliu, aflam din reportajul ce urmeaza.

Pasiunea lui Corneliu Botgros pentru fotbal se trage din copilarie. Chiar daca a devenit muzician, nu a renuntat la fotbat, activitate pe care o pracatica alaturi de alti colegi in fiecare zi de miecuri. „Echipa artistilor” exista din 1996, iar din anul 2000, instrumentistul face parte din ea. 

Dan Ionita- bloggerul care nu inceteaza sa uimeasca cu bunatate si fapte bune! Vezi gestul impresionant facut pentru un om mai putin norocos: „In discutie el dorea sa negocieze cu mine pretul si m-am gandit si am decis sa i-o dau gratis” - VIDEO

„Conceptul acestei echipe ii apartine unui grup de initiativa de pe atunci, din anii 1990, in frunte cu maestrul Ion Suruceanu. Era un concept al unui club de fotbal artistic real, pentru ca sa concertam in alte tari pe stadioane si dupa concert sa jucam fotbal cu o echipe de veterani sau o alta echipa a satului sau a raionului spre exemplu. Am apucat si eu vremurile celea, cand concertam pe la Drochia, pe la Nisporeni si dupa concert scena se inchidea si dupa aia jucam fotbal cu echipa veteranilor. Era foarte interesant. Acele vremuri nu mai sunt, au ramas doar amintirile si antrenamentele pe care noi le facem simbolic, pentru ca avem doar un interes sportiv si atat”, spune muzicianul Corneliu Botgros. 

In cadrul echipei de artisti, Corneliu Botrgros are o functie importanta.

„Sunt si atacant si aparator pe teren. Dar ca functie in echipa, mai nou, eu deja de vreo noua ani sunt antrenor. Da, Ion Suruceanu mi-a incredintat aceasta functie. Sunt un antrenor asa verbal, ca nu sunt eu seful lor, dar totusi am si eu o functie asa mai importanta. Toti artistii joaca bine, dar este unul asa care se evidentiaza mai mult si parca imi pare ca asa e mai bunicel decat ceilalti. Este vorba despre Sergiu Cuzuioc, tobosarul din Orchestra „Lautarii”. Are o viteza buna si o precizie in executare. Domnul Mirzneco tot este foarte bun, doar ca deja fizicul il cam da de gol”.

„Echipa artisti” este formata in mare parte din instrumentistii orchestrei „Lautarii”, dar regasim si alte nume din industria muzicala.

De Ziua Internationala a Pisicilor, interpreta Aliona Moon si-a prezentat cei doi prieteni de companie! Fa cunostinta cu Mikki si Mya: „Cu ajutorul lui chiar ajung sa ma odihnesc de telefon” - VIDEO

„Sunt si vedete de muzica usoara, precum Anatol Mirzenco. Mai vine si Ricky Ardezianu din cand in cand. Atunci cand vine, chiar daca e vara. afara ninge. Gheorghe Topa mai lipseste si el de la antrenamente caci are inregistrari, filmari. Asa este la artisti. Nu poti veni in fiecare miercuri la antrenament, pentru ca ai un program mai deosebit”. 

Chiar daca acum muzicienii se antreneaza mai mult din pasiune, in trecut acestia frecvent mergeau la competitii.

„A initiat cupa Ion Suruceanu. Era pe 9 septembrie, de ziua in care s-a nascut maestrul. S-a tinut vreo doua trei editii, dupa care iarasi s-a pierdut traditia. Asa stau lucrurile la noi, nu poate sa dureze tot mult timp, dar totusi placerea de moment este imensa. Mai ales cand erau turneele cu muzicanti, juristi, medici, procurori. Era foarte interesant, sa vezi ce spirite se incingeau pe teren”.

Este un adevarat microbist si recunoaste ca are o echipa de suflet.

Iubirea le aranjeaza pe toate! Interpreta Victoria Lungu - un interviu de suflet in care a vorbit despre viata sa personala si cum a motivat-o dragostea sa reinvie: „Am tinut post pe apa si am slabit cu sase kilograme.” - VIDEO

„Eu sunt fan al echipei din Barcelona si a echipei din Republica Moldova. Si la bine, si la mai putin bine, eu raman fan fidel. Eu il ador si il prefer pe Lionel Messi, caci el a fost capitanul echipei mele de suflet”. 

In fiecare zi de miercuri, nu rateaza antrenamntul si interpretul Sergiu Turcanu, care este aparator pe dreapta.

Cel mai bine joaca cel mai experimentat si cel mai experimentat este la noi Anatol Mirzenco. Este Veaceslav Munteanu care tot joaca bine. Vreau sa spun ca si feciorii lui Anaton joaca foarte bine, iar unul dintre ei este chiar un fotbalist profesionist. Corneliu Botgros tot joaca foarte bine, pentru ca este pasionat de fotbal. Eu joc ca sa imi incarc bateriile mele. Nu sunt foarte pasionat de fotbal, dar imi place energia pe care o primesc aici”, spune interpretul Sergiu Turcanu. 

Este convinsa ca poti invata limba engleza in doar 5 saptamani! Profesora Corina Muntean iti explica ce abilitati poti capata in acest timp - VIDEO

Si pentru a ne convige ca este un fotbalist bun, asa cum se spune, Corneliu ne-a oferit un master class.

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie