15.03.2022
O jurnalista din Rusia a protestat in direct impotriva razboiului declansat de Putin: „Nu crede propaganda!”

Marina Ovsyannikova, redactor la Channel One, a intrat luni seara pe platoul transmisiei in direct a stirilor de noapte, strigand: „Opriti razboiul. Nu razboiului.” Ea tinea si o pancarta pe care scria: „Nu crede propaganda. Ei te mint.” Mai jos, se aflau si cuvintele urmatoare, scrise in limba engleza: „Rusii impotriva razboiului”.

A primit primul sau Bentley la doar doi ani! Bloggerita Tany Vander si-a rasfatat din plin micul sau print la aniversarea sa: „Te iubim neconditionat” - VIDEO

Prezentatoarea a continuat sa citeasca din teleprompterul ei vorbind mai tare in incercarea de a opri protestul Ovsyannikovei, dar mesajul jurnalistei a putut fi vazut si auzit pret de cateva secunde inainte ca postul de televiziune sa opreasca buletinul de stiri pentru a difuza un segment inregistrat. 

 

Ovsyannikova a lansat, de asemenea, un videoclip preinregistrat prin intermediul grupului pentru drepturile omului OVD-Info, in care si-a exprimat rusinea ca lucreaza pentru Channel One si a contribuit, ani la rand, la intretinerea „propagandei Kremlinului”.

Din pacate, timp de cativa ani, am lucrat la Channel One si am lucrat la propaganda Kremlinului, imi este foarte rusine de asta chiar acum. Mi-e rusine ca mi s-a permis sa spun minciuni de pe ecranul televizorului. Mi-e rusine ca am permis zombificarea poporului rus. Am tacut in 2014, cand asta tocmai incepea. Nu am iesit sa protestam cand Kremlinul l-a otravit pe liderul opozitiei Alexei Navalny”, a spus ea.

Purtand un colier in albastrul si galbenul drapelului ucrainean, Ovsyannikova a spus in declaratia sa video ca tatal ei este ucrainean, iar mama ei este de origine rusa. 

Tu stiai ca vedetele au sosii? Afla care sunt persoanele care le seamana leit persoanelor influente din Romania - FOTO

Ea i-a indemnat pe rusi sa se alature protestelor impotriva razboiului pentru a pune capat conflictului. „Numai noi avem puterea de a opri toata aceasta nebunie. Du-te la proteste. Nu-ti fie frica de nimic. Nu ne pot intemnita pe toti.”, au fost cuvintele jurnalistei.

Gestul curajos al juranlistei a fost apreciat de presedintele Volodimir Zelenski 

Protestul a fost salutat de presedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Intr-un clip video facut public luni seara, el a spus: „Le sunt recunoscator acelor rusi care nu inceteaza sa incerce sa transmita adevarul, care lupta impotriva dezinformarii si spun fapte reale prietenilor si familiilor lor si,personal, acelei femei care a intrat in studioul Channel One cu un afis impotriva razboiului.”

Jurnalista a fost arestata si risca ani buni de inchisoare

Pavel Chikov, seful grupului pentru drepturile omului Agora, a declarat ulterior ca Ovsyannikova a fost arestata si dusa la o sectie de politie din Moscova.

„Blonda lui Putin”! Cine e Maria Zakharova, diplomat la Kremlin si influencer rus, care a primit interzis in Uniunea Europeana - FOTO

Ea s-ar putea confrunta cu inchisoare in temeiul unei noi legislatii ruse care incrimineaza raspandirea asa-numitelor „stiri false” despre armata rusa. Cei gasiti vinovati conform legii risca pana la 15 ani de inchisoare.

Declaratia ei marcheaza prima data cand un angajat al presei de stat ruse a denuntat public razboiul.

15.000 de persoane din Rusia au fost arestate pentru ca au protestat impotriva razboiului

De la inceputul razboiului, Rusia a lansat o represiune fara precedent impotriva protestatarilor, a institutiilor de stiri independente si a retelelor de socializare straine. Aproape 15.000 de persoane, inclusiv copii si batrani, au fost retinute pentru ca au protestat impotriva razboiului.

Articole din aceeasi categorie