14.03.2022
„Blonda lui Putin”! Cine e Maria Zakharova, diplomat la Kremlin si influencer rus, care a primit interzis in Uniunea Europeana - FOTO

Maria Zakharova, purtator de cuvant al Ministerului de Externe al Federatiei Ruse, este o prezenta inedita la Kremlin. Este influencer, adora shoppingul la Milano si a primit interzis in statele UE.

„Maria Zakharova, purtator de cuvant al Ministerului de Externe de la Moscova, este unul din cei 374 de rusi care au intrat pe lista neagra a sanctiunilor Uniunii Europene. Ea a primit interdictie de a intra in statele uniunii, ca raspuns la invazia rusa din Ucraina. Zakharova a fost catalogata ca „o figura importanta a propagandei guvernului de la Kremlin”, care „a promovat intrarea fortelor armate ruse in Ucraina”.

Maria Zakharova, purtator de cuvant al Ministerului rus de Externe: ”Imi programez vacanta in functie de urmatoarea invazie”

„No more: shopping in #Milano, partying in #Saint Tropez, Diamonds in #Antwerp”, a comentat Josep Borell, seful afacerilor externe al UE, intr-o postare pe Twitter, facand referire la Zakharova.

Reactia oficialului de la Bruxelles nu este una intamplatoare, in conditiile in care Maria Zakharova a reusit sa-i enerveze pe diplomatii europeni si americani cu remarcile ei iesite din tipare.

A sustinut razboiul din Ucraina, iar acum raspunde acuzatiilor la adresa sa! Ce spune Nikolai Baskov despre cei care il ataca prin mesaje si apeluri telefonice - VIDEO

Pe 16 februarie, cu doar o saptamana inainte de intrarea Rusiei in Ucraina, Maria Zakharova a ironizat un astfel de scenariu prezentat pe larg de media occidentala. „As vrea sa raspund dezinformarilor britanice si americane. Bloomberg, The New York Times si The Sun sa publice calendarul invaziei noastre din acest an. As vrea sa-mi programez vacanta”, a spus purtatorul de cuvant al ministerului rus despre Ucraina.

Blonda lui Putin, urmarita de 230.000 de persoane pe Instagram

Maria Zakharova are 46 de ani si lucreaza ca purtator de cuvant din 2015. Indragostita de aparitiile publice, „blonda lui Putin” are peste 230.000 de urmaritori pe contul ei de Instagram, acolo unde posteaza imagini de la sala de fitness, din vacante sau in care apare alaturi de vedete internationale. In 2016, numele ei a aparut in Top 100 „cele mai influente femei din lume”, realizat de BBC. Un an mai tarziu, in presa a aparut intr-o fotografie in costum de baie, imaginea fiind creditata ca apartinand editiei rusesti a revistei Maxim.

Insa Zakharova nu se limiteaza la aparitii sexy ci reuseste sa se faca remarcata si prin controversele pe care le starneste de multe ori, la nivel international.

Zakharova i-a enervat pe oficialii UE si NATO

In 2017, Maria a acuzat Uniunea Europeana de ipocrizie, dupa ce a comparat criza separatista din Crimeea cu cea din Catalonia, acolo unde sute de persoane au fost ranite de fortele de securitate spaniole care incercau sa impiedice un referendum pentru independenta acestei regiuni.

„Baby loading...” Reporterul iSanatate si specialistul medical Cristina Gonta este pe ultima suta de metri si va aduce pe lume primul sau copil! Afla de la sotul ei cat de mult s-a schimbat aceasta in perioada sarcinii: „Noi ca barbati trebuie sa fim alaturi” - VIDEO

In 2021, Maria Zakharova criticat decizia NATO de a organiza un exercitiu militar de proportii in Estonia, Bulgaria si Romania, sub titulatura Defender Europe 21. Ea a comparat actiunea fortelor NATO ca „un pumn strans” la granita cu Rusia.

Rusoaica a reusit sa infurie si comunitatea evreiasca, dupa ce a facut glume cu tenta antisemita, imitand accentul idis, in direct, la televiziune. „Daca vrei sa afli ce se intampla in America, cu cine trebuie sa vorbesti? Cu oamenii nostri din Brighton Beach, normal”, a spus Zakharova. Brighton Beach are cea mai mare comunitate de evrei de nationalitate rusa din Marea Britanie.

Provine dintr-o familie de diplomati de la Kremlin si a crescut in China

Maria Zakharova este nascuta intr-o familie de diplomati si a crescut la Beijing, acolo unde tatal ei, Vladimir Zakharov, a fost ambasador al URSS. Mama ei, Irina, este istoric de arta si a lucrat la Muzeul Puskin din Moscova. Maria Zakharova este absolventa a unei facultati de jurnalism cu specializarea ”cultura orientala”.

Incepand cu anul 2003, ea a lucrat la biroul de presa a Ministerului Afacerilor Externe din Federatia Rusa, dar a fost si secretar de presa in cadrul Misiunii Permanente a Federatiei Ruse la New York. In 2011, ea a devenit seful departamentului de comunicare, iar apoi, din 2015, purtator de cuvant al ministerului de externe, fiind prima femeie care a ocupat acest post, la Moscova.

In prezent, ea este considerata una din cele mai influente figuri ale diplomatiei de la Moscova si a devenit o obisnuita a talk-show-urilor de la televiziunile ruse.

In 2005, Maria Zakharova s-a casatorit cu Andrei Makarov, fost consul al Rusiei la New York. Cei doi au o fiica pe nume Maryana, nascuta in august 2010.

A primit primul sau Bentley la doar doi ani! Bloggerita Tany Vander si-a rasfatat din plin micul sau print la aniversarea sa: „Te iubim neconditionat” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie