24.11.2022
A defilat pe cele mai cunoscute podiumuri din lume! Afla povestea moldovencei Camelia Bocan, care a devenit un model international si se bucura de o cariera de succes: „Vreau sa tintesc si mai sus!”. INTERVIU

Camelia Bocan, originara din Republica Moldova, se bucura de un succes mare in lumea modelingului, participa la Saptamanile Modei din Europa si calatoreste in toata lumea. Afla mai multe despre ea, dar si despre cariera sa in interviul de mai jos, marca Perfecte.md.

Calea sa in industria modei a inceput spontan. Tanara, pasionata de frumos, a reusit in timp sa se dezvolte in aceasta ramura si se bucura in prezent de un mare succes. Modelul a participat in cadrul renumitului eveniment in lumea fashion „Saptamanile Modei de la Milano” si intentioneaza sa nu se opreasca aici, ci sa mearga tot mai sus. 

De ce nu crede in prietenia dintre doua femei, dar si ce nu i-ar ierta niciodata unui barbat? Interpreta Diamanta Paterau a facut dezvaluiri sincere - VIDEO

Afla mai multe din culisele carierei sale de model, despre avantajele si dezavantajele acestui domeniu in interviul de mai jos. 

Cum a inceput drumul tau in lumea modelingului? 

„Totul a inceput atunci cand mi-a scris o agentie de modelling din Romania, cea mai tare la moment, si m-a rugat sa ma prezint pentru un casting, unde trebuiau sa fie si agenti reprezentanti din Milano, Tokyo si Hong-Kong. Eram cu mana fracturata pe atunci. Insa, indiferent de acest lucru, eu totusi m-am prezentat. Si tot atunci am fost norocoasa sa semnez un contract cu romanii, italienii si chinezii, in pofida la fractura”.  

Cat de greu este sa ajungi la Saptamana Modei de la Milano? Trebuie sa treci un casting?

„Este extrem de greu. La castinguri se prezint mii de fete din agentii din toate colturile lumii. Trebuie sa ai o agentie buna care iti da locatia castingurilor, sa ai parametri necesari, un catwalk perfect, experienta si nu in ultimul rand conteaza si caracterul - ei trebuie sa vada ceva deosebit in tine”. 

Este moldoveanca, insa a mers sa-si caute dragostea in Romania! Afla cine este tanara care a participat intr-un reality show popular de peste Prut: „Am decis in gluma sa ma inscriu...” - VIDEO

Ce trebuie sa faci in timpul castingului?

„Le prezinti book-ul tau cu poze, te intreaba despre alte joburi care le-ai mai avut inainte de asta, te roaga sa defilezi. Daca le placi, te mai roaga sa si imbraci ceva, sa te vada mai bine. Iti observa si atitudinea, portul, mersul, privirea. Totul! Trebuie sa ai idee de ce vor ei, ceea ce, de fapt, este greu”. 

In acest an, tanara a reusit sa ajunga in cadrul acestui eveniment nemaipomenit. Aceasta a mentionat ca considera acest lucru una dintre cele mai mari realizari din viata sa. Visul sau a devenit realitate. Insa, pentru acesta, Camelia a depus mult efort, nu a dormit noptile si a muncit incotinuu, chiar daca uneori era prea greu. 

Cum a fost sa urci pe podiumul de la Saptamana Modei din Milano?

„A fost foarte emotionant, m-am simtit o adevarata stea. In afara blocurilor unde au loc prezentarile de la Saptamana Modei, totul e plin de paparazzi, limuzine, masini luxoase, ochi curiosi, imbulzeala. Dupa show, cand iesi afara inca cu machiajul pe fata, imbracata deja in hainele tale, te urmaresc toti ca pe un star, te admira, roaga sa faca poze cu tine, iti adreseaza intrebari”. 

In curand se va mai organiza Saptamana Modei la Milano, intentionezi sa mergi din nou?

„Acest eveniment se organizeaza doar de doua ori pe an in toata lumea. La Milano, Paris, Londra si New York. Intentionez sa particip din nou in luna februarie, asa ca tineti pumnii pentru mine. De data aceasta vreau sa tintesc si mai sus!”. 

De obicei brandurile opteaza pentru modele cu anumiti parametri? Cat de strict este acest lucru?

„Este foarte strict, mai ales pentru Fashion Week. Daca pentru alte joburi se mai inchid ochii la parametrii exacti, pai pentru asta nu. De regula, parametrii intr-adevar nu trebuie sa depaseasca 90-60-90 in domeniul modelingului. Pentru Fashion Week, ei cer si mai putin de atat. Inaltimea acceptabila este de la 1,73 cm in sus, iar pentru Fashion Week de la 1,76 - 1,77 cm in sus. Plus, sa fii intr-o forma sportiva buna, muschii sa fie bine lucrati, tenul curat, etc.”. 

Doinita Gherman s-a reprofilat! Interpreta a facut un curs de make-up artist si iti poate dezvalui cele mai importante tendinte in materie de machiaj din acest an - VIDEO

Aspectul exterior este important, chiar daca este important si interiorul nostru. Totusi, conteaza mult fizicul atunci cand vorbim despre domeniul modelingului. In acest caz, Camelia este o norocoasa, caci se poate lauda cu o figura de invidiat. 

Care este secretul unei figuri de model? Faci sport, tii o dieta speciala?

„Secretul meu este de fapt genetica buna mostenita. Nu tin niciodata diete, mananc tot ce vreau, am un metabolism rapid. Sportul imi place, dar  nu sunt amatoare de gym. Ador hipismul, dansul, bicicleta, plimbarile lungi prin munti. Mai fac si mici exercitii acasa sau chiar si la gym, pentru modelarea corpului”. 

Cum ai reactiona daca ti s-ar propune sa faci o schimbare radicala a infatisarii? De exemplu, daca ti s-ar cere sa-ti tai parul?

„Mi s-a propus deja sa mi se taie parul, insa eu am refuzat de fiecare data. Am acceptat sa mi se taie cand era vorba doar de cativa centimetri, mai ca nu era vizibil, dar schimbari majore nu am acceptat. Tin mult la parul meu de cand eram mica si mereu l-am avut de la mediu la lung”. 

Care sunt avantajele si dezavantajele acestei meserii?

„Dezavantaje de proportii mari nu sunt. Este o meserie frumoasa, placuta, cu multa libertate si posibilitati de a calatori, de a cunoaste si explora. Dar, desigur, asta nu dureaza pana la batranete. De asta trebuie sa culegi tot ce e posibil din aceasta meserie cand ai ocazia. Trebuie sa ai un plan stabilit pentru viitor sau pentru orice alt esec eventual”. 

Daca ai avea sansa de a alege din toate brandurile cunoscute in intreaga lume, pe care l-ai alege pentru o eventuala colaborare?

„Hmm... sunt multe cu care as dori sa colaborez. Daca e sa zic prima care imi vine in cap acum, cred ca ar fi Dolce and Gabanna. Au comerciale foarte frumoase, un mix intre eleganta, lux si gratie. Portretizeaza femeia intr-un stil deosebit de scump, de antichitate, de regina”. 

Noua sa piesa, virala pe TikTok! Fanii Anei Beregoi - incantati de melodia „Show”, lansata recent de interpreta: „Toti publica si le dau si like-uri, pentru ca merita” - VIDEO

Iti mai amintesti de prima ta sesiune foto? Cum a fost aceasta?

„Da, a fost la Milano. A fost cam neindemanatic si aveam emotii, nu stiam inca cum sa pozez, nu cunosteam regulile mainilor, posturii, etc., si simteam ca se cere prea multe de la mine. Dar am facut-o si pe asta si am primit in schimb apoi niste poze minunate. Eram multumita de rezultat si voiam deja si mai mult”. 

Care este cel mai mare vis al tau?

„Visul meu cel mai mare nu tine de meserie, e un vis de suflet. Vreau sa fiu fericita si sa-mi traiesc viata asa cum mi-o imaginez, cu toate micile detalii pe care la am in capul meu”. 

Te-ai visat vreodata sa participi la show-urile Victoria`s Secret?

„Desigur, ca si orice fata imi imaginez. Cine nu si-ar dori? Dar iarasi, daca este deja greu sa ajungi sa participi la Fashion Week-ul din aceste orase de top, nici nu imi imaginez cat de greu este sa ajungi la Victoria`s Secret. Plus, cred ca trebuie sa fii in USA pentru acest lucru”.

Artistul Valentin Butucel, provocat de catre Anisoara Loghin! Afla cu ce interpreti de la noi a fost asociata Vacuta Lola, dar si lupul din povestea „Nu pogodi” - VIDEO

Ce planuri ai pentru viitorul apropiat?

„Am un numar mare de proiecte care sper sa le duc cu bine la capat. Sunt intr-adevar foarte ocupata ultima perioada si mai ca nu reusesc nimic. Dar mai bine sa ne tinem mereu ocupati si sa obosim productiv, decat sa avem prea mult timp pentru ganduri inutile”. 

Autor: Valeria Minciuna

Articole din aceeasi categorie