19.01.2022
A ales sa joace un rol complicat, care i-a adus mult succes. Tinka Fox, actrita care a reusit sa reaminteasca tuturor despre marea artista a poporului - Maria Tanase: „E o provocare sa ies in scena si sa vorbesc despre un asemenea nume” - VIDEO

Invitata emisiunii O Seara Perfecta a fost Tinka Fox, o actrita care si-a luat misiunea deloc usoara, de a o interpreta pe Maria Tanase pe marea scena a teatrului. 

Numele ei adevarat este Ecaterina Mardari, iar pseudonimul Tinka Fox a fost ales la intamplare. Dupa spusele sale, ea isi dorea ceva mai deosebit. „Tinka Fox a aparut inca din 2014, cand mi-am facut pagina de Facebook. Eram cu fratele meu si i-am zis ca vreau ceva mai deosebit. Tinka, de fapt, eram numita inca din anii de facultate si deja la teatru tot asa au inceput sa imi zica toti. Fox nu stiu de ce am ales, mi s-a parut ca suna bine”. 

Tinka activeaza in cadrul Teatrului National „Mihai Eminescu” si a avut o misiune, de a o interpreta pe renumita Maria Tanase. „Nici mie nu imi vine sa cred. Deja acest spectacol are mult timp de cand a avut loc si au trecut mai multi ani. E destul de complicat pentru mine, ori de cate ori apar cu el in scena. E o provocare sa ies in scena si sa vorbesc despre un asemenea nume. E greu, e complicat, dat fiind faptul cine a fost ea, o mare artista”. 

Natalia Duminica - despre experienta de neuitat la un circ din Germania si noua sa pasiune - muzica: „Cand mai am timp si stare buna, mai inregistrez cate o piesa” - VIDEO

Pentru a juca un astfel de rol, fiecare actor trebuie sa studieze bine persoana in cauza. „Impreuna cu regizorul nostru, am studiat aceasta personalitate din interviuri, carti, spectacole radiofonice, despre viata ei, despre cine era. Nu ne-am propus sa o copiem pe Maria Tanase, pentru ca nici nu ai cum. Maria Tanase a fost o personalitate iconica si ca ea nu o sa cante nimeni niciodata. Ne-am propus sa aratam publicului cine era ea si sa spunem tuturor despre acest nume. Ma bucur ca vin multi tineri la acest spectacol”. 

„Maria Tanase” este un monospectacol, in care apare doar Ecaterina Mardari si in care ea trebuie sa si cante. „Cred ca mica imi era sortit sa activez in domeniul artei. Da, in spectacol cant live. Interpretez noua cantece, nu de la inceput pana la urma, pentru ca astfel spectacolul ar fi durat trei-patru ore. Cant fragmente, pasaje, refrene, cant cate o strofa sau doua. Canta si Maria Tanase pe banda, cum ar fi - ne contopim cu vocile”. 

Dupa jumatate de an, Carla's Dreams rupe tacerea cu un nou hit! Piesa „Victima” a ajuns la inimile ascultatorilor in doar cateva ore: „Daca pana acum videoclipurile voastre erau pe masura asteptarilor noastre, de data aceasta ne-ati depasit orice asteptare” - VIDEO

Acest spectacol este mult mai greu decat celelalte, deoarece Ecaterina duce totul pe spatele ei si nu are pe cine se baza in afara de ea insasi. „E adevarat. E o greutate pe care o duci tu pe urmerii tai. Esti singur in scena o ora si jumatate si e greu sa tii un public de 100 de persoane. Oamenii sunt diferiti si energiile sunt diferite. Uneori cand intru pe scena simt un disconfort, insa nu pot face nimic, trebuie sa merg inainte si sa intru in rol, sa fac fata tuturor privirilor care sunt atintite spre mine”.

Georgina Rodriguez a dezvaluit singurul lucru pe care il regreta in relatia cu Cristiano Ronaldo: „Asta e partea care este cea mai grea”

De la 15 ani, Tinka canta pe la nunti, cand a venit la Colegiul de Muzica „Stefan Neaga”. „A fost o perioada extraordinara, foarte frumoasa. La prima mea nunta am facut 300 de lei, pe atunci acestia erau multi bani. Am oprit nuntile exact cand am ajuns la Academia de Arte, facand teatru, cand un profesor s-a apropiat de mine si mi-a zis ca ori fac nunti si crasme, ori fac teatru. Atunci eu am ales sa fac teatru”. 

Succes total pentru Adele. Vezi suma uriasa pe care ar urma sa o incaseze celebra artista pentru spectacolele sustinute in Las Vegas

Ecaterina are si o fiica, care nu demult a implinit un anisor, insa ea nu a stat mult timp fara activitate, ci cand fetita avea doar trei luni, s-a intors din nou la teatru si spectacole. „Dupa nastere viata a ramas aceeasi viata, doar ca a capatat alte culori, alte nuante, mai frumoase, mai vii”. 

Mesajul emotionant pe care Barack Obama i l-a transmis lui Michelle, cu ocazia implinirii a 58 de ani - FOTO

Articole din aceeasi categorie