15.06.2023
Tinuta purtata de Maia Sandu pentru Summitul European a fost in limita protocolara corecta? Afla raspunsul de la Ariana Trofim: „Verde pal pe care l-a imbracat semnifica...” - VIDEO

Cum s-au prezentat persoanele participante la Summitul Comunitatii Politice Europene, din punct de vedere a tinutei si a manierelor, a povestit unica moldoveanca certificata in protocol international de afaceri si diplomatic, dar si autoarea cartii „Protocol Institutional”, Ariana Trofim,in cadrul emisiunii O Seara Perfecta.

„S-au prezentat bine persoanele care au fost partcipante la Summit. Eu i-am urmarit cu atentie si au fost unele momente in care au fost foarte prietenosi, au fost saruturi pe obraz, imbratisari, ceea ce a oferit Summitului o atmosfera mai calda. Ceea ce tine de vestimentatie, eu am una preferata. Am admirat tinuta prim-ministrului Italiei. Giorgia Meloni a optat pentru un look din doua piese, pantaloni si sacou, combinata cu o camasa si pantofi albi. Costumul a fost roz pal, ceea ce reprezinta optimism”, a explicat Ariana Trofim, espert in protocol, despre persoanele participante la Summitul Comunitatii Politice Europene.

Costum elegant VS costum popular? Cum arata cei mai cunoscuti artisti de la noi, la patru ace - FOTO

Expertul in protocal a examinat cu atentie tinuta purtata de Sefa Statului, Maia Sandu: „Eu am analizat tinuta dumneaei si verde pal pe care l-a imbracat semnifica pacea. A fost o culoare potrivita pentru contextul politic al acestui Summit. A optat pentru o lungime la maneca de trei patrimi, pentru vara este bine si nu era decoltata, lungimea era putin mai jos de genunchi, tinuta dumneaei era in limitele protocolare corecte”.

Premiera muzicala de la Patricia Paulenco! Artista a lansat o piesa: „Acum sunt in pregatire doua piese, pana la sfarsit de vara neaparat trebuie sa lansez una...” - VIDEO

„A fost o ceremonie oficiala, intampinarea oaspetilor, in care veneau unul cate unul liderii europeni si era aranjat si un covor rosu, foarte potrivit pentru un asemenea eveniment. Faptul ca gazda sta si asteapta pe fiecare este frumos, dar si este normal dupa protocol. As face o mentiune aici, chiar o admir pe Doamna Presedinte ca a stat atat de mult sub soare, chiar e foarte complicat. Daca era ploaie, tot asa era sa fie. Covorul rosu inseamna nivel inalt totodata oficialii stiu unde sa mearga, lor le estemai usor sa ajunga de la un punct la altul”, a mentionat Ariana Trofim.

Cine este femeia care a venit cu Donald Trump la tribunalul din Miami si pe care toata lumea a confundat-o cu Melania

De asemenea, expertul in protocol a vorbit despre ce a fost cel mai greu de respectat la Summit: „Cel mai complicat a fost taimingul. A fost o munca enorma si au fost implicate foarte multe institutii concomitent. Este un nivel de responsabilitate inalt, o greseala poate schimba relatiile diplomatice ale unei tari. Persoanele pe care noi nu le vedem, fac cel mai mult”.

Articole din aceeasi categorie