Cum v-a venit ideea de a cuceri varful muntelui Kilimandjaro?
„Tatal meu mi-a propus ideea, iar eu am acceptat-o, aceasta fiind o adevarata provocare.”
Ce fel de pregatire presupune o astfel de expeditie?
„Necesita pregatire fizica, vaccinuri si vize, dar si echipament adecvat pentru munte: incaltaminte si haine rezistente la ploi, frig si vant; saci de dormit; suplimente alimentare si medicamente. Alegerea unor ghizi experimentati este de asemenea ceva foarte important pentru initierea unei astfel de expeditii.”
Cat a durat expeditia?
„Expeditia a durat 6 zile: 5 zile de urcus si 2 de coborare. In a 5-a zi a avut loc urcarea pana pe varf si o parte din coborare. Cele 5 nopti le-am dormit in corturi.”
Care a fost cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat?
„Cea mai mare provocare a fost, desigur, raul de inaltime, manifestat prin dureri de cap, greata si oboseala exagerata care aparea mult prea rapid dupa efort, din cauza insuficientei de oxigen la altitudini mari. In aceste conditii, era foarte importanta mentinerea unui ritm constant de mers, acesta fiind oferit de catre ghizi. Mancarea era neobisnuita si nu prea gustoasa pentru mine, dar era unica sursa de energie si nu aveam de ales.”
Ai mai escaladat si alti munti?
„Am mai escaladat in Romania. Mai exact este vorba despre muntii Bucegi, pana pe varful Omu si Ceahlau, varful Toaca.”
Cat de pregatit ai fost pentru aceasta expeditie?
„Din punct de vedere fizic am fost destul de pregatit deoarece practic fotbalul de mult timp, insa raul de inaltime nu poate fi evitat. Un rol important l-au avut si ghizii experimentati care ne-au insotit si ne-au sustinut intreaga calatorie, pana pe varf. Unul dintre ei, care avea 60 de ani, a urcat muntele de 300 de ori.”