09.04.2021
18 ani de cand marele maestru – Nicolae Sulac nu mai e printre noi. ,,Cand canta Nicolae Sulac, noi regeneram cu totii’’

Ne aducem aminte de vocea de aur a neamului nostru pentru ca pe 8 aprilie se implinesc 18 ani fara Nicolae Sulac. Indragitul artist a ramas o legenda vie a folclorului romanesc, iar doinele sale sunt zestrea cea mai de pret pe care ne-a lasat-o. Sa ni-l amintim in cadrul reportajului O Seara Perfecta.

Nicolae Sulac s-a nascut la 9 septembrie 1963 in satul Sadac, raionul Cantemir. 

Si-a inceput activitatea artistica in cadrul capelei corale ,,Doina’’, iar mai tarziu devine solist in orchestrele de muzica populara „Mugurel” , „Fluieras” si „Lautarii”. Marele rapsod a interpretat piese exclusiv in limba romana, ridicand publicul in picioare de fiecare data. ,,Cand canta Nicolae Sulac, noi regeneram cu totii’’ spunea regretatul scriitor Emil Loteanu.

Muzica moldoveneasca rasuna in Dubai! Cum reactioneaza arabii cand ii aud pe Ionel Istrati, Zinaida Julea, O-Zone, Constantin Moscovici si Gheorghe Topa

Pe langa talentul inegalabil de interpret, Nicolae Sulac a fost si un povestitor cu mult har, umor fin si profund filozofic, iar istorioarele si bancurile sale circula si azi in popor. In plus, artistul si-a incercat maiestria si in proza, scriind cartea de nuvele ,,Vorba lunga, bogatia omului’’.

Pe urmele celebrului sau tata a calcat si Doina Sulac, o interpreta la fel de talentata.

George Burcea, marturisiri inedite despre Andreea Balan si noua sa iubita

De-a lungul timpului, marelui interpret i-au fost conferite titlurile de ,,Artist Emerit’’, ,,Artist al Poporului’’, a fost distins cu Premiul de stat, dar si cu Ordinul Republicii. 

Marele Sulac a cantat si a insuflat dragostea fata de patrie si neam scriind astfel o pagina de aur in folclorul romanesc. Melodiile sale sunt nemuritoare si reprezinta o adevarata comoara a patrimoniului national. Iar pentru a-i cinsti amintirea, astazi am mers la mormantul sau din Cimitirul Central din Chisinau.

Nicolae Sulac s-a stins din viata pe 8 aprilie 2003, la varsta de 67 de ani in urma unui atac cerebral. In prezent, numele sau il poarta o strada, un festival national de muzica populara, o scoala de muzica, un liceu si Palatul National din Chisinau.

Se pare ca Chisinaul nu este singurul oras aglomerat. Dorian Popa si-a lovit masina: „Imi vine sa imi dau cu pumnii in cap”. Cum arata acum bolidul de lux

Articole din aceeasi categorie