09.04.2021
George Burcea, marturisiri inedite despre Andreea Balan si noua sa iubita

George Burcea a facut marturisiri incredibile despre mama fetitelor lui si noua sa iubita intr-un podcast moderat de Tetelu si Cosmin Natanticu. Actorul a rupt tacerea si a spus lucruri de nimeni nestiute pana acum.

La fel ca multi artisti, George Burcea a intampinat numeroase probleme financiare din cauza pandemiei de coronavirus. Multe dintre proiecte au avut de suferit, astfel ca situatia lui financiara a decazut, singurul ajutor fiind cel de la stat.

„Am primit o perioada banii aia de la stat, apoi am renuntat, m-am angajat. 4.070 de lei. Plateam impozit 1.700 de lei, puneam deoparte 1.750 lei pentru comisioane', a marturisit George Burcea.

Inca din copilarie a fost atras de teatru. Serialul Sunset Beach a fost cel care i-a starnit pasiunea artistica. Moartea bunicului sau a venit chiar inainte de un examen important, fapt care l-a schimbat complet.

„Eu nu sunt celebru, Eram in anul 1999, la Putureni, judetul Botosani, cu bunicii mei si sora mea mai mare. Era un serial care se numea Sunset Beach. In fiecare seara, prindeam TVR 1.

Dupa ce vedeam acel serial, ieseam in mijlocul strazii. Eram noi si campul, ma invarteam in cele patru puncte cardinale si spuneam asa: ‘Meg, Ben, va iubesc si intr-o zi o sa fiu ca voi! Aveam vreo 10 ani.

Prima mea amintire este cu mama care nu era langa mine, in 1993, si cu mine strigand-o in toate cele patru puncte cardinale. Nu ma intereseaza vedetismul si cancanul. Pe mine ma intereseaza doar durerea mea si proiectele pe care le am.

Eram in anul I de facultate, bunicul a cazut pe gheata, a ajuns la pat. Mi-a spus mama sa vin ca nu o mai duce mult. Am ajuns la el, le-am dat afara pe bunica si pe mama, am stat cu el doua ore si jumatate. Atunci am primit un telefon, trebuia sa plecam ca ramanem inzapeziti.

Dupa cele doua ore si jumatate, mi-a spus: ‘mai stai!. Dupa doua zile, a murit. M-a sunat mama inainte de examen si mi-a spus ca a murit bunicul', a povestit fostul sot al Andreei Balan.

Primul job al actorului George Burcea

Inca de mic copil, George Burcea a stiut cat de greu se castiga banii. A fost marinar, a pus pavaje si uneori a stat pe strazi, insa primul job a fost unul nemaiauzit.

„Primul meu job din care am facut bani, in 98 sau 99, se facea tizic. Se facea din balegarul de la vaca, se amesteca cu paie, se fac ca niste placinte si se baga iarna in foc. In Moldova nu prea sunt lemne, cel putin prin zona aia.

Primul meu job era ca ajutam la facutul tizicului, am luat undeva la 2.000 de lei. 2.5000 de lei era un pachet de tigari Carpati. Atat luam pe zi, plus mancare. Imi luam tenesi pentru scoala.

In 2002, la tara la bunica, s-a mutat un vecin. El a fost coleg de scoala cu mama, Valerica, a murit la 40 si ceva de ani. Fusese in tinerete marinar. M-a luat sa il ajut la o casa. M-a intrebat ce vreau sa fac.

I-am zis ca nu stiu. Atunci am ajuns sa imi doresc sa fiu marinar. Mi-a spus doar ca se castiga foarte bine. M-am inscris la liceu, pe ascuns. Intr-o dimineata ploioasa, am plecat de acasa.

Am stat la Valerica doua saptamani, apoi fetele lui au plecat la mama lor in strainatate. Nu puteau sa ma lase singur, la 15 ani, in apartamentul lor. Am stat pe strazi, alea doua saptamani. Probabil intr-o luna si jumatate o sa apara romanul, sa il cititi. Am gasit o piata mica, era un cartier de garsoniere', a declarat George Burcea.

Coincidenta ciudata legata de actuala iubita, Viviana Sposub

George Burcea isi aminteste nostalgic de vremurile in care a trait pe strazi intr-o masina. Ceea ce este de-a dreptul ciudat este ca acest lucru se intampla in fata blocului in care locuia Viviana. El era un adolescent, iar ea un copil de 5 ani, insa nu s-au vazut niciodata, dar si-au dat seama de acest lucru abia cand si-au inceput povestea de dragoste.

„Din intamplare, m-am intalnit cu un baiat, vreo 20 de ani si carare pe mijloc. El venea la bunica, in fiecare vara. Mi-a spus ca are o garsoniera, pentru care cerea aproape cat un salariu de la vremea aia. In fiecare seara furam pepeni, dimineata furam paine. I-am spus ca am nevoie de un loc de munca.

M-am angajat cu 250 de lei pe luna la pavaje. Dupa ce faceai pavajele alea, daca se crapau dalele, iti scadeau banii si nu mai luai niciun ban.

Am stat la el, ii platisem si mi-a dat teapa. Mi-a luat si casetele pe care le aveam cu mine. Am locuit iar pe strada, un alt prieten mi-a zis ca are o masina veche si am stat doua luni de zile in masina aia, chiar in fata blocului Vivianei', a mai spus actorul.

Visul lui George Burcea de mic copil l-a adus aproape de moarte

Ca orice copil, George Burcea visa la anumite meserii. Crescut de bunici, el a decis sa plece de acasa pentru a se inscrie la liceu. Un prieten bun si diriginta lui de atunci l-au ajutat sa-si implineasca visul din copilarie si sa devina marinar.

„M-am dus la Eforie Sud, stateam in vila unui prieten, el imi dadea mancare. Am mancat slanina si oua de am innebunit. Acel baiat m-a ajutat foarte mult. Dupa liceu, m-am inscris la Facultatea de Marina. Am dat spaga, 1.000 de dolari. Cand eram in liceu, m-am apropiat foarte mult de doamna mea diriginta. A fost ca o mama pentru mine.

O agentie mi-a cerut spaga ca sa plec pe mare, salariul era 2.250 de dolari pe luna. In cinci minute s-a dus si a adus banii si asa am ajuns pe mare. Relatia cu bunicii era slaba, erau suparati ca am fugit de acasa, dar cand m-am intors dupa primul contract m-au primit inapoi.

Au cedat toate motoarele si am stat trei zile in deriva. Nu puteau sa vina oamenii sa tracteze pentru ca diferenta dintre mare si ecluza era prea mare pentru vasele prea mici, care vin sa te traga. Am iesit, am sunat-o pe mama, i-am zis ca mor. S-a inundat etajul, eram 40 si ceva de barbati, ne tineam de mese. Era haos total', a povestit George Burcea.

Caile necunoscute ale vietii l-au purtat spre actorie

Daca visul lui de a deveni marinar s-a implinit, ani mai tarziu lucrurile s-au indreptat catre alta directie. Latura artistica si spiritul de antreprenor l-au facut sa se reorienteze datorita unor oameni care i-au intrat in viata la momentul oportun.

„In 2006 i-am cunoscut pentru prima data pe fratele si pe sora mea. I-am spus: bai, Cristi, nu mai vreau sa fiu marinar! Intr-o zi ma plimbam si m-a agatat o tipa si mi-a propus sa fiu fotomodel. Atunci mi-am dat seama ca m-am intors la visul meu, cu Sunset Beach. Mai stii agentiile care te pacaleau? Eu am dat 70 de lei, dar acum capcana a fost reala.

Dupa trei zile m-au sunat de la agentie si mi-au spus: George, am un film, Marco DAviano cu Vlad Radescu, rol de figuratie, vrei? M-am dus, erau 150 de lei pe zi. Dupa o saptamana l-am intalnit pe Vlad Radescu, era profesor la Spiru Haret, care avea si sectie de actorie. M-am pregatit pentru admitere, am mers, am luat.

Am stat jumatate de an la Spiru Haret. Apoi au marit taxa si profesorul mi-a zis: eu cred ca tu poti sa fii la buget la UNATC. Am intrat, aveam 24 de ani, am fost la Doru Ana. De cativa ani am o casa de productie, un ONG pe partea asta de actorie. Am cateva proiecte pentru altii, am facut si filme, si reclame si scurt metraje', a povestit actorul.

Declaratii suprinzatoare despre Andreea Balan, dar si despre actuala iubita

Gazdele podcast-ului nu au ocolit subiectul casniciei cu Andreea Balan si nici relatia actuala. Din declaratiile lui George Burcea reiese ca lucrurile s-au mai calmat intre cei doi fosti soti.

„Atat de bine traiesc. Nu pot sa neg si sa spun ca din februarie, de anul trecut, de cand a inceput aceasta campanie, nu m-a durut. Dar am incercat sa imi vad de treaba si sper ca am reusit cumva in ultimul an, pentru mine este mai important ce am de facut. Eu imi doresc sa vorbesc despre film, despre roman, dar lumea nu e interesata.

Nu e ca si cum pentru mine a fost climaxul carierei mele ca actori, acea perioada. Eram sotul Andreei Balan pentru ca numele celalalt era mai puternic. Si cand eram in relatie, si cand am iesit, mi-am spus ca nu conteaza ce zice lumea. Cred ca fiecare cuplu poate gasi un drum bun care sa nu afecteze atat de mult copiii.

Merg la copiii mei de cateva ori pe saptamana, atunci ma gandesc doar ca sunt aici, langa ei. Niciodata nu am facut un lucru ca presa sa scrie. Viviana este un pilon de sprijin pentru mine, moral. Relatia noastra s-a construit pe sprijin in Ferma, nu s-a consumat ceva sexual acolo, in doua trei zile.

Relatia s-a construit pe aceasta incredere si suport psihic pe care noi ni l-am dat unul celuilalt. A venit totul asa cum mi-am dorit intotdeauna, natural, fara artificii de presa. Sunt foarte fericit.

Avem o relatie ok, S-a mai imbunatatit si sunt sigura ca este loc si de mai bine. Important este ca eu sunt sanatos, Viviana si copiii mei la fel. De ce nu? (n.r. daca mai vrea alti copii) Nu pot sa zic acum ca vreau 7 copii. Important este sa fim cu totii bine, si eu cu Viviana si cealalta parte a familiei', a mai marturisit George Burcea.

Articole din aceeasi categorie