24.07.2024
Mult mai mult decât un detaliu estetic! 9 lucruri pe care probabil nu le știai despre sprâncene

Într-o lume în care detaliile fac diferența, sprâncenele sunt elemente ale expresiei faciale. De la semnalarea emoțiilor intense până la subtilități ale personalității, importanța lor este resimțită atunci când suntem percepuți și înțeleși.

1. Sunt un element de bază în recunoașterea facială

Conform unor studii, lipsa sprâncenelor face ca o persoană să fie greu de identificat. Cercetătorii au concluzionat că sprâncenele sunt mai importante în recunoașterea facială decât ochii.

2. Sunt importante pentru comunicarea nonverbală

Sprâncenele ne ajută să semnalăm emoțiile, dar acționează și ca un pilot automat. Când tonul vocii tale este mai înalt, în același timp și sprâncenele se arcuiesc. Și nu numai atât! Atunci când ai o anumită expresie involuntară, sprâncenele se mișcă în mod simetric una către cealaltă. Pe de altă parte, atunci când intenționezi să faci o anumită expresie, acestea se mișcă în mod asimetric.

3. Sprâncenele oferă mai multe indicii despre noi decât ne-am putea imagina

Conform specialiștilor, forma și tipul sprâncenelor joacă un rol important. Sprâncenele curbate indică o personalitate sociabilă, care preferă exemple concrete pentru a înțelege problemele. În schimb, sprâncenele drepte sugerează că persoana este directă, cu o gândire logică și o atenție deosebită pentru detalii tehnice. Sprâncenele ascuțite reflectă dorința de a avea control și obișnuința de a avea întotdeauna dreptate, indiferent de situație.

Cerere în căsătorie desprinsă din povești! Stela Botez a fost cerută de soție după patru luni de relație, cu un inel croșetat: „Eu i-am dat răspunsul prin SMS” - VIDEO

4. O persoană are în medie 250 de fire în fiecare sprânceană

În mod obișnuit, fiecare persoană are aproximativ 250 de fire de păr în fiecare sprânceană. Cu toate acestea, există studii care indică că cei care nu își pensau niciodată sprâncenele puteau avea până la 1100 de fire în fiecare sprânceană. Firele de păr variază în lungime, grosime și direcție.

5. Sprâncenele au durată de viață

Firele de păr din sprâncene trăiesc aproximativ patru luni, în timp ce părul capilar poate rezista între trei și șapte ani.

6. Sprâncenele cresc mai mult pe timpul verii

Vremea caldă, stilul de viață mai activ și eliberarea hormonilor din timpul verii fac ca firele de păr din sprâncene să crească mai rapid vara, potrivit specialiștilor. Este o schimbare destul de mică, dar dacă îți dorești sprâncene mai stufoase, vara este anotimpul perfect pentru a le lăsa să crească.

Descoperă Moldova! 10 rezervații naturale care merită a fi vizitate - FOTO

7. Monosprânceana era un semn al inteligenței

În trecut, monosprânceana era adesea asociată cu inteligența și era considerată un semn de mândrie în multe culturi istorice. Astăzi, în loc să le lăsăm să crească liber, preferăm să le pensăm, să le tundem și să le aranjăm.

8. Mona Lisa nu avea sprâncene

Cu siguranță știi faimoasa operă de artă a lui Leonardo Da Vinci, însă ai observat că Mona Lisei îi lipseau sprâncenele? Unii experți cred că tabloul a avut inițial sprâncene, doar că pictorul le-a șters ulterior, sau acestea au fost estompate după ce tabloul a fost curățat.

Arsenie Todiraș a devenit tătic! Fotomodelul Agnes Matoko i-a făcut cel mai frumos cadou de ziua lui de naștere - FOTO

9. Sprâncenele devin din ce în ce mai importante

Conform unui studiu recent, sprâncenele au devenit din ce în ce mai importante în viața oamenilor. Aproximativ 50% dintre persoane își îngrijesc și își aranjează sprâncenele în fiecare zi, în contrast cu procentul de doar 28% înregistrat în anul 2015.

SURSĂ FOTO: GOOGLE

Articole din aceeasi categorie