17.10.2024
Istorie pentru Moldova! Cine este atletul moldovean care a reușit să alerge aproape 5 mii de kilometri - FOTO

A scris istorie pentru țara noastră la New York. Vezi în articolul de mai jos cine este primul moldovean care a parcurs o distanță de aproape 5 mii de kilometri. De asemenea, află și câte zile i-au trebuit acestuia.

La ediția din acest an a „Cursei autodepășirii” s-au înscris 12 sportivi din 10 țări. Competiția mai este supranumită „Muntele Everest în alergările ultra” și se desfășoară în fiecare an, în perioada 30 august - 20 octombrie.

Viața de după cortina teatrului! Ce relație are de fapt regizoarea Daniela Burlaca cu fiicele ei - VIDEO

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, atletul din Republica Moldova, Radu Budan, a ajuns cu succes la finalul „Cursei autodepășirii”. Moldoveanul nostru a parcurs 3100 mile (aproximativ 5 mii de kilometri) în 52 de zile.

Anișoara Loghin își amintește cu nostalgie de perioada în care a fost reporter politic: „În ziua alegerilor era totul organizat...” - VIDEO

Cu acest rezultat, Radu Budan a încheiat clasamentul pe locul 5 și a devenit primul moldovean care a reușit să parcurgă această distanță.

Radu Budan mai are în palmares, tot la New York, o cursă de 10 zile, cu un rezultat remarcabil de 1040 de kilometri, dar și alte peste 43 de curse de alergări, parcurse în decursul unui an.

La același maraton a mai participat un moldovean acum zece ani, însă nu i-a reușit să încheie cursa. În anul 2014, Veaceslav Dodonu a alergat 2700 mile (aproximativ 4345 km).

Cine este și cu ce se ocupă Nadejda Căpățînă, moldoveanca ce a întors toate scaunele la „Vocea României”! Are două job-uri, unul la Chișinău și altul la București: „De luni până vineri sunt în satul Sireți...” - VIDEO

SURSA FOTO: FACEBOOK/Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova 

Articole din aceeasi categorie