01.08.2024
Adil Osmanov - în atenția presei internaționale, după ce și-a fracturat umărul, în timp ce se bucura de victoria obținută la Jocurile Olimpice - FOTO/VIDEO

Moldoveanul Adil Osmanov a sărbătorit una dintre cele mai importante victorii ale carierei sale în judo, însă bucuria lui s-a transformat rapid în „durere”. People, Yahoo, The Standard și Metro UK nu au putut trece cu vederea acest incident și au publicat o serie de articole despre sportiv.

După ce l-a învins pe italianul Manuel Lombardo la categoria de 73 de kilograme și a câștigat o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, judocanul moldovean, Adil Osmanov a avut un accident în timp ce se bucura de victorie.

Adil Osmanov

De 8 ani împreună! Mesajul emoționant al Vladei Mardari la aniversarea relației cu soțul ei - FOTO/VIDEO

La câteva secunde după ce a fost anunțat scorul, Osmanov a început să sară și să ridice brațele în semn de victorie. Cu toate acestea, una dintre mișcările sale rapide l-a făcut să-și luxeze umărul, relatează The Standard și Metro UK.

Imaginile l-au arătat pe judocan, îmbrăcat în albastru, apucându-se imediat de braț cu cealaltă mână și încovoiindu-se.

Potrivit site-ului oficial al Jocurilor Olimpice, tatăl lui Osmanov a fost cel care i-a recomandat tânărului să practice judo-ul.

5 mituri despre sănătatea orală! Daniela Toma, medic stomatolog: „Dulciurile nu sunt singurele alimente care cauzează carii dentare”

„Am o familie de sportivi, tatăl meu a făcut sambo (artă marțială cu origini sovietice), mama mea atletism, iar fratele și sora mea practică, de asemenea, judo”, a spus Osmanov într-un interviu. 

Adil Osmanov a început să practice judo la Moscova, în 2011, iar din 2017 se antrenează la Chișinău.

Adil Osmanov

Înainte de a deveni olimpic, Osmanov a spus că unul dintre cele mai memorabile momente ale sale a fost la „Campionatul European pentru Juniori din 2019”, când a câștigat „medalia de argint, care a fost prima medalie la campionatele europene”.

Olia Tira a primit cel mai special cadou de ziua ei: „Fiul meu este cel mai bun lucru care mi s-ar fi putut întâmpla” - FOTO/VIDEO

Sportivul, care s-a născut la Moscova a împărtășit și câteva dintre hobby-urile sale. „Pe lângă antrenament și studiu, sunt implicat în activități sociale”, a spus el pentru site-ul Jocurilor Olimpice.

Articole din aceeasi categorie