31.01.2022
A luat medalia de aur la Campionatul European din Germania! Vezi cine este biatlonista care a adus victorie Republicii Moldova. INTERVIU cu Alina Stremous

Biatlonista Alina Stremous a cucerit medalia de aur la Campionatul European din Germania la cursa individuala 10 kilometri cu rezultatul 30:39.2. Tanara a oferit un interviu exclusiv pentru site-ul perfecte.md unde a vorbit despre greutatile prin care a trecut si care sunt planurile ei de viitor.

Cum te simti stiind ca ai reusit sa obtii o victorie atat de importanta pentru tara noastra?

„Nu pot reda in cuvinte ce simt! Am o mare motivatie vazand astfel de rezultate. Vreau sa arat si in viitor ce pot si de asemenea tind sa ma auto-imbunatatesc. Inca nu-mi vine sa cred ca am castigat medalie de aur si argint la acest turneu. Am sperat la asta doar in vise. Sunt foarte bucurosa ca am putut sa arat astfel de rezultate. Cred ca totul se datoreaza procesului de pregatire, care a fost organizat de antrenorul echipei mele, Iliev Ventsislav. De asemenea multumesc intregii Federatii de Biatlon si in special lui Dmitri Torner, presedintele Federatiei de Biatlon a Republicii Moldova. Am avut un sprijin excelent din partea lui Dmitri Torner in ceea ce priveste finantarea, problemele organizatorice, taxele, inventarul si multe altele.”

Cu ce greutati te confrunti practicand acest sport?

„Sunt multe dificultati. Dar le depasim in fiecare zi. Greutati nu sunt doar in ceea ce priveste pregatirile, calatoriile, organizarea, dar si in domeniul financiar, ele apar periodic. Dar, asa cum am spus mai devreme, datorita lui Dmitri aceasta problema este minimalizata. Exista si cateva puncte slabe in ceea ce priveste infrastructura de biatlon. Apropo, nu o avem in Moldova. Dar mi-ar placea foarte mult sa vad un complex multifunctional pentru antrenarea biatlonistilor de talie mondiala. Este important. Si din cate stiu eu de la Federatie, un astfel de proiect se dezvolta acum si raman unele nuante in acord cu guvernul. Ar fi grozav sa avem oportunitati de pregatire in Moldova.”

Iuliana Beregoi, ranita in urma unui grav accident auto. Vedeta a facut dezvaluiri noi - VIDEO

De cat timp practici acest sport?

„Ma ocup de 11 ani.”

Cat au durat pregatirile pentru competitie?

„Ne-am pregatit de competitie toata vara si toamna. Si avand in vedere ca acesta nu este primul sezon de biatlon pot spune ca este un drum atat de lung an la an.”

Care este chiea succesului?

„Trebuie sa muncesti din greu si sa fie bine gandit procesul de antrenament. Sa-ti faci treaba eficient la trageri, la schi in cursa si apoi rezultatul se va vedea cu siguranta.”

Georgina Rodriguez, la plaja in Dubai insarcinata cu gemeni. „Sunt mandra de familia mea” - FOTO

Care sunt urmatoarele scopuri pe care ti le-ai propus?

„Urmatorul obiectiv sunt Jocurile Olimpice de la Beijing. As vrea sa arat un rezultat bun acolo. Planuri de performanta in toate cursele individuale si stafeta mixta. Sa ma bucur de atmosfera Jocurilor Olimpice si a competitiilor. Intre timp, principalul lucru este sa ajung acolo vie si sanatoasa in legatura cu situatia actuala din lume.”

Alina Stremous va debuta la Jocurile Olimpice de la Beijing pe 5 februarie in cursa de Mixed Relay. Tot atunci vor concura si ceilalti trei biatlonisti din Republica Moldova:Maxim Makarov, Alla Gylenko si Mihail Usov.

WOW! A fost lansat filmul documentar despre Iuliana Beregoi! In doar cateva ore „Cine sunt eu? Povestea unui vis” a adunat aproape 150 de mii de vizualizari pe Youtube: „Am plans atat de mult. M-am regasit in povestea ta” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie