04.10.2022
Will Smith revine pe marile ecrane cu un nou film, dupa incidentul de la Premiile Oscar. Ce rol va avea actorul - FOTO/VIDEO

Will Smith va putea fi vazut din nou pe marile ecrane, la aproape opt luni de la incidentul cu Chris Rock, de la premiile Oscar. Actorul in varsta de 54 de ani va juca rolul unui slav care urmareste libertatea, in filmul „Emancipation”.

Acesta este primul film dupa incidentul de la Oscaruri, in care Will Smith l-a palmuit pe prietenul sau Chris Rock, in fata a milioane de oameni, dupa ce comediantul a facut o gluma referitoare la sotia actorului. Trailerul filmului „Emancipation”, regizat si produs executiv de Antoine Fuqua, a fost lansat recent.

Drama il portretizeaza pe Peter, un barbat care scapa de sclavie si porneste in cautarea libertatii. Actiunea are lor in Louisiana in timpul razboiului civil american. Trailerul incepe cu Peter spunand: „Am auzit eu insumi – sclavii sunt liberi”. De acolo, porneste intr-o calatorie triumfatoare spre libertate. Intr-o scena, in timp ce el si un coleg incearca sa scape, ei trec prin momente dificile in mlastinile periculoase din Louisiana. „Exista multe moduri de a muri intr-o mlastina”, spune colegul sau in trailer, la care Peter raspunde: „Sunt multe moduri de a muri aici”.

Afla de ce Emily Ratajkowski si Brad Pitt nu pot fi impreuna

„„Emancipation” spune povestea triumfatoare a lui Peter (Will Smith), un barbat care scapa din sclavie, bazandu-se pe inteligenta sa, pe credinta neclintita si pe dragostea profunda pentru familia sa, pentru a se sustrage vanatorilor cu sange rece si mlastinilor neiertatoare din Louisiana in cautarea de libertate. Filmul este inspirat din fotografiile din 1863 cu „Whipped Peter”, facute in timpul unui examen medical al Armatei Uniunii, care au aparut pentru prima data in Harper's Weekly. O imagine, cunoscuta sub numele de „The Scourged Back”, arata spatele gol al lui Peter mutilat de o biciuire. Aceasta a contribuit in cele din urma la o opozitie publica tot mai mare fata de sclavie”, se arata intr-un rezumat oficial.

Specialistii de la Hollywood mizau mai degraba pe o amanare a acestui lungmetraj pe tema sclaviei din cauza controversei create in jurul lui Smith dupa ce l-a palmuit pe prezentatorul galei Oscar, umoristul Chris Rock, in luna martie. Derapajul, intens criticat, i-a adus lui Smith o suspendare pe o perioada de 10 ani de la ceremonia Oscarurilor, relateaza Agerpres.

Will Smith a vorbit si despre primul sau rol de sclav intr-un film: „De-a lungul carierei mele, am refuzat multe filme care ma pozitionau in sclavie. Nu am vrut niciodata sa ma arat asa. Si apoi a aparut aceasta imagine. Acesta nu este un film despre sclavie, ci despre libertate. Este un film despre rezilienta, despre credinta, despre inima unui om – ceea ce s-ar putea numi prima imagine virala. Camerele de luat vederi tocmai fusesera create, iar imaginea lui Peter biciuit a facut inconjurul lumii.”

Filmul „Emancipation” va aparea in cinematografe pe 2 decembrie.

„Emancipation” trebuia initial sa fie filmat in Georgia, dar productia a fost relocalizata in Louisiana dupa adoptarea unei legi controversate in acest stat din sudul american care ar viza, potrivit mai multor ONG-uri, descurajarea prezentei la vot a afro-americanilor. 

Elizabeth Olsen povesteste cel mai dificil moment din viata sa. Actrita s-a luptat cu atacurile de panica in timp ce locuia in New York: „M-am asezat langa perete si am crezut ca o sa mor”

Will Smith ar putea fi, din nou, nominalizat la Oscar pentru filmul „Emancipation”, cu toate ca a primit interdictie dupa ce l-a palmuit pe Chris Rock la ultimul eveniment, care a avut loc in martie anul acesta. Corespondentul Entertainment Weekly Awards, Dave Karger, a dezvaluit ca Smith este eligibil la Oscar pentru „Emancipation”, pe fondul lansarii noului trailer al filmului.

Smith a castigat premiul pentru cel mai bun actor la inceputul acestui an, la cea de-a 94-a editie a Premiilor Oscar, la scurt timp dupa un moment umilitor in care l-a palmuit pe Chris Rock in direct pe scena. Ulterior, Smith a tinut un discurs de acceptare emotional, desi nu si-a cerut scuze in mod special lui Rock la acel moment.

In saptamanile care au urmat spectacolului, Smith a demisionat de la Academia de Arte si Stiinte Cinematografice si, in cele din urma, i s-a interzis sa participe la evenimentele Academiei timp de un deceniu. De atunci si-a cerut scuze de mai multe ori pentru actiunile sale, atat fanilor cat si lui Chris Rock. 

„Desi Will Smith a demisionat din Academie si i s-a interzis sa participe la ceremonia Oscarului in urmatorii 10 ani, el este inca eligibil din punct de vedere tehnic sa fie nominalizat si chiar sa castige un alt premiu”, a declarat corespondentul Entertainment Weekly Awards, Dave Karger, pentru PEOPLE.

Rihanna, un exemplu pentru proaspetele mamici: relaxata, nu se grabeste sa scape rapid de kilogramele in plus

Karger spune ca, odata cu planul actual de lansare al filmului „Emancipation”, care va fi lansat pe 2 decembrie 2022, Smith, in varsta de 54 de ani, „ar putea fi din nou nominalizat” la ceremonia premiilor Oscar din 2023. „Dar el nu ar putea accepta premiul in persoana daca ar castiga”, noteaza Karger.

Articole din aceeasi categorie