10.01.2024
Will Smith i-a facut o surpriza neasteptata unui student african din Egipt: „Vreau ca lumea sa auda povestea ta”

Megastarul de la Hollywood, Will Smith, i-a facut o surpriza neasteptata unui barbat din Guineea care a traversat Africa pe bicicleta pentru a ajunge sa studieze la o universitate din Egipt, pentru ca nu avea bani de bilete de avion. „Vreau la lumea sa auda povestea ta”, i-a spus actorul, transmite BBC.

Anul trecut, Mamadou Safayou Barry a ajuns subiect de stiri in timpul calatoriei sale epice de 4.000 km, din Guineea in Egipt.

Intr-un apel video la Cairo, unde studiaza Barry acum, Smith i-a spus ca a fost „profund miscat” de eforturile sale si i-a oferit o noua bicicleta si un laptop.

Alina Eremia, despre neintelegerile din relatie cu Edi Barbu: „De obicei, eu sunt mai impulsiva si ma cert”

„Vreau ca lumea sa auda povestea ta”, a spus celebrul actor.

Intr-un scurtmetraj incarcat pe canalul de YouTube al lui Smith, studentul parea socat ca vorbeste chiar cu starul din „ Men in Black”.

„Acesta este Will Smith!”, a spus uimit Barry. „Imi plac multe dintre filmele tale.”

„Nu stiu cum sa-ti multumesc Wallahi! Nu stiu cum sa-ti multumesc”, a spus el mai tarziu, cand a auzit despre cadouri.

Echipa de publicitate a lui Smith a contactat BBC in septembrie, dupa ce povestea despre odiseea lui Barry fusese publicata, spunand ca l-a atins pe actor. Au vrut sa vada cum pot vorbi cu el si restul e o poveste frumoasa si neasteptata.

In luna mai a anului trecut, tanarul de 25 de ani a plecat din tara vest-africana Guineea catre prestigioasa Universitate Al-Azhar din Egipt, in speranta ca va fi acceptat.

Selena Gomez si Taylor Swift, discutie virala la Globurile de Aur. A fost surprinse in timp ce ii barfeau pe Timothee Chalamet si Kylie Jenner

Fiind si casatorit si tata, acesta nu si-a permis costul unui zbor cu avionul, asa ca a urcat pe bicicleta si i-a luat patru luni sa pedaleze prin Mali, Burkina Faso, Togo, Benin, Niger si Ciad.

El a calatorit prin regiuni in care luptatorii jihadisti organizeaza adesea atacuri si in care s-au vazut cateva lovituri de stat militare.

A fost arestat si retinut de trei ori fara un motiv intemeiat - de doua ori in Burkina Faso si o data in Togo.

Cu toate acestea, norocul lui Barry si-a facut aparitia cand a ajuns in Ciad. Un jurnalist l-a intervievat si i-a postat povestea online, iar niste buni samariteni au fost impresionati si i-au finantat un zbor spre Egipt.

Odata ajuns la Cairo, i s-a oferit un loc la universitate, initial pentru studii islamice si apoi la inginerie, si o bursa completa.

„Cand te angajezi intr-o calatorie, universul conspira sa te ajute”, i-a spus Smith lui Barry, citandu-l pe autorul Paulo Coelho.

Smith i-a donat, de asemenea, vouchere pentru a-si putea cumpara zboruri inapoi in Guineea pentru a-si vizita familia, sau pentru ca satia si copiii sa-l poata vizita. 

Mariana Josan incepe o viata noua! Jurnalista s-a mutat impreuna cu fiica ei la Brasov, dupa divortul de Gabi Marcu: „Pe fond de stres...” - FOTO

Mamadou Safayou Barry a spus ca dupa ce isi va termina studiile vrea sa se intoarca in tara sa unde sa devina profesor, pentru ca in Guineea oamenii au nevoie sa invete, sa aiba acces la educatie.

Articole din aceeasi categorie