10.03.2022
Victorie cu gust de amaraciune! Care a fost soarta Iuliei Suhanova, prima „Miss URSS” - FOTO

In anul 1989, in URSS a avut loc primul concurs Unional de frumusete „Miss URSS-1989”, iar primul loc a fost castigat de Iulia Suhanova. Cum a fost influentata viata si soarta ei de acest concurs afla in articolul ce urmeaza. 

Iulia s-a nascut in 1972 intr-o familie sovietica obisnuita. A fost crescuta si educata de mama ei, care lucra intr-un teatru, in bufet. 

Suhanova isi datoreaza cariera sa in lumea modei surorii sale mai mari - Ludmila, care in 1988 a impus-o sa mearga la un concurs de frumusete de la Moscova si chiar a dus-o de mana pana acolo. Si desi Iulia nu a ajuns in finala, origanizatorilor le-a placut atat de mult de ea, incat a fost invitata la un alt concurs. Asadar, ea a fost printre cele 34 de finaliste ale concursului „Miss URSS 1989”.

Iulia, care inainte avea dubii referitor la talentul sau si spunea ca niciodata nu s-a crezut frumoasa, in sfarsit a devenit increzuta in sine si a inceput sa se pregateasca in serios pentru participarea la acest concurs. Nu avea o experienta in domeniul modelling-ului si, de aceea, ea a inceput sa invete totul, incepand cu mersul corect pe podium si pana la cum trebuie sa pozezi in fata unui fotoaparat. 

Muzica lui nu va rasuna in Rusia! Interpretul ucrainean Max Barskih: „Nu vreau ca muzica mea sa fie auzita in tara care a inceput razboiul din Ucraina!” - VIDEO

Finalul concursului a avut loc pe data de 21 mai 1989. Chiar daca a avut o pregatire buna, Suhanova nu se simtea liber si in apele sale. „Imi amintesc ca atunci eu nu m-am machiat, nu m-am aranjat si am incaltat pantofi pe tocuri pentru prima data in viata. Poate, datorita acestui lucru am si ocupat primul loc”, isi amintea Iulia.

Cel mai jenant pentru ea a fost sa defileze in costum de baie. „Imi amintesc ca ei mi-au oferit un costum de baie mai deschis, insa eu l-am refuzat si am ales unul mai modest”, a spus modelul.

Insa, fericirea nu a durat mult timp. In curand celelalte concurente au inceput sa o acuze, nu vorbeau cu ea, iar acvamarinul care impodobea coroana sa a fost furat.  

Dupa victorie, Suhanova a vrut sa-si continue cariera in Occident. Insa nu era totul atat de usor. Inainte de inceperea competitiei ea a semnat un contract cu organizatorii acesteia. Conditiile erau destul de neatractive. Potrivit contractului, modelul trebuie sa ea 90% din onorariile sale producatorului Iuri Kushnerev, care a fost unul dintre organizatorii concursului. Cu toate acestea, deoarece Suhanova era minora inca, contractul nu avea nici un temei legal. 

Atunci Kushnerev a facut tot posibilul ca Iulia sa nu isi poata parasi tara. „Kushnerev a ales tactica blocajului si a santajului. Timp de o luna si jumatate el ma mintea, spunand ca nu am primit nici o ofera din partea agentiilor din Occident si ca nu am starnit nici un interes pentru acestia. El imi spunea ca eu nu voi merge nicaieri daca nu semnez contractul propus de el”, a spus Suhanova. 

La fel ca parintii lor, copiii din Ucraina o iau de la capat. Acestia au inceput sa studieze in scolile din tara noastra. Cum se simt si ce parere au despre profesorii din Moldova: „Sunt foarte buni, ne ajuta cu orice, ne place mult aici” - VIDEO

Cu toate acestea, la trei luni dupa victorie, Iulia a plecat totusi in SUA. Prima perioada, ea era acolo o adevarata vedeta. „Am fost intalnita cu mare fast, am zburat cu Boris Eltin, care a mers in SUA pentru prima data. Aveam impresia ca am cazut de pe Luna si toti ma privesc de parca as fi o creatura extraterestra”, a spus Iulia. 

Dar doi ani mai tarziu, ea a decis sa se intoarca acasa. Insa, de acasa au ajuns la ea vesti groaznice - mama sa a fost omorata cu cruzime. Rudele, temandu-se ca aceasta ar putea fi razbunare, nu i-au permis Iuliei sa se intoarca, iar aceasta a ramas in Statele Unite, unde a continuat sa lucreze ca model. Suhanova se filma in publicitati pentru lenjerie intima, produse alimentare si chiar aparea pe copertele revistelor. In tot acel timp ea castiga sume mari de bani si astfel, si-a permis sa isi cumpere un apartament si o casa. 

Suhanova avea foarte multi admiratori, printre care erau si printi adevarati. „Da, am avut multi admiratori: ma curtau si playbo-ii de la Hollywood, si milionarii din Monaco si chiar printi. Apoape ca m-am casatorit cu un print, a fost o dragoste nebuna intre noi”. Insa Iulia asa si nu s-a mai casatorit. Ea spunea ca banii nu o intereseaza si ca are nevoie doar de o persoana care ii va fi suflet pereche. 

Marc Anthony are iubita cu 30 de ani mai tanara? Cantaretul, filmat in timp ce se saruta cu Miss Paraguay - VIDEO

Dupa incheierea carierei de model, Suhanova a intrat in domeniul afacerilor - a fondat o companie care vinde generatoare de aer montan. O familie, Iulia asa si nu a intemeiat, insa, dupa spusele sale, daca v-a avea vreodata o fata nu ii va permite niciodata sa participe la concursuri de frumusete.

Articole din aceeasi categorie