17.03.2022
Viata lor a luat o alta intorsatura! De mai bine de trei saptamani, bloggeritele Ina Ceban si Marina Mindru sunt alaturi de refugiati. Vezi momentele emotionante pe care le-au trait alaturi de ucraineni - VIDEO

Un maraton continuu au fost ultimile trei saptamani pentru Ina Ceban si Marina Mindru. Voluntare in munca cu refugiatii fetele au povestit cum simt ele razboiul, in cadrul emisiuniii O Seara Perfecta.

De cand a inceput razboiul,cele doua au dat dovada de multa empatie si implicare.

Invitatele au povestit in cadrul intervievarii ca deja se simt mult mai bine, iar ce a fost mai greu, in mare parte a trecut: „La moment ne simtim deja bine, dar in primele doua saptamani a fost foarte greu, atat moral, cat si fizic. Noi faceam deja totul automat, dimineata ne trezeam si mergeam la punctul nostru de colectare ca la lucru.” ,a povestit Ina Ceban.

Fetele au mai marturisit ca se asteptau ca aceasta activitate sa dureze trei zile dorind sa ofere doar primul ajutor. Peste trei zile au deschis insa tabara pentru refugiati, iar la interval de o saptamana deja o mare parte din cei veniti din Ucraina stiau despre existenta acestui loc. 

Lucrurile se schimba odata cu trecerea timpului insa, spun ele, iar produsele sunt mai greu de adunat. „Intr-adevar, in primele zile aveam foarte mult ajutor, dar cam peste 10 zile deja doar noi cumparam produse, iar acum la moment da, sunt oameni care ajuta, dar anume cantitatea pe care o adunam la inceput este mai greu de colectat.” ,au mai povestit fetele.

Nu si-a putut stapani lacrimile cand l-a vazut pe sotul sau! Momentul in care Anisoara Loghin a fost surprinsa in direct la O Seara Perfecta: „Esti cel mai bun tatic, te asteptam acasa...” - VIDEO

Ea povesteste ca timp de trei saptamani contul pentru electricitate s-a adunat in jur la 50.000 de lei, iar tabara este a voluntarilor. 

„In primele zile multi veneau sa ajute pentru fotografii si pentru a pune bifa de om bun. Cei care intr-adevar au ajutat, au ramas pana la urma. In primele zile toti erau atat de bravo, aduceau produse si ajutau cu transportul, iar apoi, brusc toti au inceput sa isi schimbe atitudinea si au inceput sa critice refugiatii. Bineinteles, exista oameni buni si rai, dar acest lucru se intalneste la fiecare natiune, iar asta nu ne permite sa ii judecam. Noi am avut situatii foarte emotionante, cand unii oameni primeau un pachet de hrisca si plangeau, deci intr-adevar sunt situatii foarte emotionante.”, a adaugat Marina. 

Acestea au fost vizibil emotionate si surprinse de cainii refugiati din Ucraina. Este vorba despre peste 120 de caini de rasa “Golden Retrivier”. Acestia fac parte dintr-o crescatorie de caini de elita din Odesa, care activeaza de mai bine de 20 de ani. Intrucat nu se mai aflau in siguranta acolo, proprietarii i-au luat cu ei la Chisinau. Drumul a fost lung si greu, iar la vama au stat tocmai 3 zile.

Prima doamna a Ucrainei, Olena Zelenskaya:„Ca orice femeie din Ucraina, acum ma tem pentru sotul meu”

Moldoveanca Natalia Duminica - eliminata de la Survivor Romania: „Mi-e atat de greu sa ma despart de voi"

Sursa FOTO/VIDEO: Instagram 

Articole din aceeasi categorie