17.03.2022
Prima doamna a Ucrainei, Olena Zelenskaya:„Ca orice femeie din Ucraina, acum ma tem pentru sotul meu”

Prima doamna a Ucrainei, Olena Zelenska, a trimis o cerere din doua cuvinte pentru SUA si intreaga lume: „Opriti razboiul!”, printr-o corespondenta scrisa catre ABC News. Aflandu-se intr-un loc sigur nedezvaluit, Olena Zelenska a spus ca se teme pentru siguranta sotului ei, Volodimir Zelenski. 

Intr-un mesaj pentru ABC News, Zelenska a spus ca ceea ce se intampla acum in Ucraina este un adevarat genocid, mentionand despre moartea a cel putin 71 de copii. 

„Banuiesc ca mesajul meu este foarte asemanator cu cel pe care il transmite intreaga lume. Doar doua cuvinte simple: Opriti razboiul”, a scris sotia presedintelui ucrainean, in varsta de 44 de ani.

Vladimir Zelenski, mesaj pentru jurnalista care a intrerupt emisiunea cu o pancarta anti-razboi: „Sunt recunoscator acelor rusi care...”

„Cand Rusia spune ca „nu poarta razboi impotriva civililor”, strig mai intai numele acestor copii ucisi”, a scris ea intr-o „marturie” de 1.000 de cuvinte pe care a facut-o publica saptamana trecuta.

Zelenska a marturisit ca se teme pentru viata sotului ei, despre care oficialii ucraineni sustin ca a fost tinta mai multor tentative de asasinat.

„Ca orice femeie din Ucraina, acum ma tem pentru sotul meu”. In fiecare dimineata, inainte de a-l suna, ma rog sa fie bine. Stiu, de asemenea, cat de puternic si de rezistent este. El este capabil sa reziste la orice, mai ales cand apara oamenii si lucrurile pe care le iubeste”.

Presupusa iubita a lui Vladimir Putin, expulzata din Elvetia? Cine a dezvaluit acest lucru

In timp ce implora Occidentul sa ajute Ucraina, ea nu s-a ferit sa critice liderii occidentali pentru ca au „asistat in tacere timp de decenii” la cresterea puterii si tiraniei Rusiei.

„Astazi, tara noastra si civilii nostri platesc un pret foarte mare pentru tacerea si ezitarea in aceasta problema. Ieri au fost femei si copii nevinovati in maternitatea din Mariupol. Am pierdut peste 71 de copii din cauza razboiului rusesc - este un genocid al poporului ucrainean".

„Milioane de oameni sufera in Mariupol, Harkov, Irpin, Sumy si alte orase. Nu au apa, mancare si medicamente. Soldatii rusi blocheaza ajutorul umanitar. Trebuie sa-o oprim. Spunand „noi”, ma refer la intreaga lume”, a mai scris Zelenska pentru ABC News.

Articole din aceeasi categorie