19.04.2023
Tu stii cum sa realizezi corect un platou de branzeturi? Fromagerul Vladimir Musteata iti dezvaluie secretele lui: „Clasificam branza dupa intensitate, textura, intr-o ordine anumita” - VIDEO

Indiferent de ocazie, eveniment sau pofte, un platou de branzeturi este aperitivul perfect pe care il poti savura impreuna cu cei dragi. Exista multe tipuri de cascavaluri, iar uneori alegerea lor poate fi dificila. Sfaturi utile in aranjarea unui astfel de platou le poti afla din cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

Atunci cand vrem sa facem un platou din branzeturi, trebuie sa incercam o varietate cat mai mare de gusturi, texturi si arome.

„Putem face un platou si acasa. Clasificam branza dupa intensitate, textura, intr-o ordine anumita. Cel mai intens la sfarsit, iar cel mai fin la gust sa fie la inceput. Putem sa alegem orice branza cu mucegai albastru pentru este una dintre cele mai intense branzeturi.”, a mentionat Vladimir Musteata, fromager.

I-a dedicat sotului noua sa piesa! Interpreta Andriana Vascautan isi bucura ascultatorii cu o lansare de suflet: „Am alcatuit aceste cuvinte foarte profund” - VIDEO

De asemenea, Vladimir a povestit si despre cum se aleg corect vinurile. „Vinul nu trebuie sa fie intens. Un pinot grigio la un platou cu branzeturi semitari sau tari. El nu este nici tare fin, dar nici prea puternic.”

Totodata, fromagerul a dat exemplu de ce ar trebui sa contina un platou din branzeturi tari. „ Un platou ar fi din branzeturi maturate cu textura mai tare. Prima branza pe care as propune-o pentru un platou cu branzeturi maturate este emmental. A doua branza care as alege-o pentru platou este una care e maturata mai mult de 10 luni. Este important cand o consumam sa fie taiata fasii.”

Pe langa sfaturi utile in aranjarea unui platou de cascavaluri, specialistul a dezvaluit care sunt etapele corecte in degustarea branzeturilor. „Il iei cu mana, il mirosi si il gusti.”

Vrei ca copilul tau sa ajunga pe scenele mari? Baletul este alegerea potrivita. Afla de la ce varsta se poate practica acest tip de dans, dar si care sunt avantajele lui - VIDEO

Daca vrei sa simti adevaratul gust francez al branzeturilor, un secret ar fi.. „Inainte de a consuma branza trebuie sa o lasam 10 minute sa se deschida gustul la temperatura camerei.”, a spus Vladimir Musteata, fromager.

Articole din aceeasi categorie