19.04.2023
Vrei ca piciul tau sa ajunga pe scenele mari? Baletul este alegerea potrivita. Afla de la ce varsta se poate practica acest tip de dans, dar si care sunt avantajele lui - VIDEO

Le admiram pe scena si in cutiute muzicale. Fiecare fata macar o data in viata s-a visat balerina. Baletul este un sport care necesita disciplina, concentrare si pasiune. Daca doresti ca si copilul tau sa mearga la aceasta activitate, sa stii ca are multe avantaje, care sunt ele, vezi din reportajul marca O Seara Perfecta

Baletul este o arta care presupune multa munca rabdare si sacrificii. Desi le place ceea ce fac, fetele au marturisit ca acest sport nu a fost din prima exact asa cum si-au imaginat.

„Eu fac de vreo doi sau trei ani balet. Eu singura am vrut, deoarece am vazut desene animate cu o balerine si am rugat-o pe mama sa ma duca la balet.”, a spus eleva Loredana Costin.

Cu ce barbat celebru ar repopula planeta, dar si de la cine si-ar dori un autograf? Interpreta Tatiana Heghea a fost luata la intrebari - VIDEO

„Am ales baletul, deoarece, cand eram mica inventam tot felul de variatii, asa noi le spunem la miscari, care ma faceau sa ma simt bine.”, a marturisit eleva Maria-Luiza Chimirciuc.

Daca te intrebi care este varsta ideala pentru a frecventa baletul, sa stii ca dansatorii profesionisti recomanda sa o faca cat mai devreme, chiar de la 4 ani.

„Cand ne-am deschis, in 2015, am primit copii de la sase ani, dar acum primim de la patru. Riscuri noi nu avem, la noi programul este adaptat pentru copii. Vreo trei sau patru ani dureaza timpul de invatamant, pana la nivelul mai complicat.”, a spus conducatorul artistic Iulia Morozova.

Cristina Scarlevschi lupta cu kilogramele in plus! Dansatoarei ii reuseste de minune sa scada in greutate: „In sarcina aveam 82 kilograme...” - FOTO/VIDEO

Iulia a marturisit totodata ca este uneori severa cu elevii sai:„Important sa nu stricam dispozitia copilului.”

Desi fetitele au doar 4 ani, parintii au spus ca micutele stiu deja ce-si doresc.„Practicam de 2 ani, ea este din nastere mai gratioasa, subtire, am vazut ca are abilitati si am zis sa le dezvoltam.”, a spus Olesea Margineanu, mama.

Articole din aceeasi categorie