„Vocea are multe scurgeri de sentimente, pentru că noi nu suntem în controlul vocii, este ceva ce controlăm foarte greu. Gesturile, în schimb putem să le controlăm, putem intra într-un soi de diplomație mincinoasă, dar vocea trădează întotdeauna”, a explicat Teodora Mețiu.
Oamenii care ridică vocea când nu este cazul, se pot confrunta deseori cu furia sau chiar pot fi periculoși. „Sunt unele voci care transmit lucruri mult mai subtile, de exemplu atacatorii vocali. Sunt cei care cresc deodată volumul vocii. Atunci când vorbesc despre planurile de weekend, simți cum cresc volumul șocant, ridică volumul în mijlocul propoziției, acești oameni sunt de obicei furioși, periculoși chiar, sunt oamenii care mereu își doresc să demontreze cine sunt ei”, a continuat specialistul în citirea vocilor și trainer-ul de dicție.
Pe de altă parte, oamenii care vorbesc încet, își ascund personalitățile, a spus specialistul: „Vocile care abia se aud sunt vocile care ascund personalități, care nu sunt în realitate ceea ce par. Acolo este un management de furie foarte prost, adună și adună, iar la un moment dat, izbucnesc. Ei vorbesc încet pentru că știu nivelul de agresivitate din ei. Vorbesc mai încet pentru că se poate prinde cineva din jurul lor. Dar putem găsi aici și un om cu o tristețe adâncă, pentru că atunci el nu mai are vlagă, volum pentru voce”.
„Mai găsim și manipulatorii care fac jocuri de putere, de exemplu, vorbesc mai încet pentru ca ceilalți să fie atenți la ceea ce ei vorbesc”, a ținut să menționeze Teodora.
„Sunt multe lucuri pe care le putem citi în voci, nu-ți trebuie puteri paranormale pentru a citi o voce, noi citim mereu starea de moment a celuilalt, putem citi vocea celuilalt chiar și atunci când comunicăm pe WhatsApp”, a mai explicat femeia.
SURSĂ FOTO: Facebook/ Teodora Metiu