22.01.2023
Tenorul Dumitru Mitu - declarat „fenomenul” concursului „SWR Junge Opernstars 2023”! Muzicianul a castigat premiul prestigios „Emmerich Smola” - VIDEO

Deja de 19 ani, concursul „SWR Junge Opernstars 2023” ofera cantaretilor de opera sansa de a castiga prestigiosul premiu „Emmerich Smola”. In cadrul concursului au fost selectati in acest an sase cantareti din intreaga lume, printre care s-a numarat si tenorul Dumitru Mitu, originar din Republica Moldova.  

Concursul s-a desfasurat la Landau, un oras german. Acesta a avut doua etape. Premiul „Emmerich Smola” poarta numele celebrului dirijor care a lucrat cu Orchestra Radio Kaiserslautern. 

„O altfel de piesa”! Dara a lansat o noua melodie - „Melancolia”: vezi cat de bine suna aceasta - VIDEO

Asadar, la categoria masculina, castigatorul a fost Dumitru Mitu, cunoscutul tenor din Republica Moldova. Acesta a publicat pe pagina sa de Instagram primele impresii de dupa incheierea concursului. Un pic emotiv, Dumitru le-a multumit tuturor pentru sustinere si incurajare. 

„Eu daca sincer inca sunt in soc. Vreau doar sa multumesc tuturor pentru mesajele de sustinere si publicului de aici, pentru ca intr-adevar este un public iubitor de muzica, iubitor de frumos. Nu am cuvinte, chiar am primit o placere. Ma bucur ca am intalnit si conationalii nostri aici. Am petrecut un timp frumos si o sa memorez asta pentru toata viata”, a mentionat  Dumitru Mitu. 

Dupa o pauza lunga, Emily Istrati revine cu noi forte in showbiz! Interpreta a lansat un nou single, alaturi de un videoclip oficial - FOTO/VIDEO

„Fenomenalul nostru tenor Dumitru Mitu, solist al Teatrului National de Opera si Balet „Maria Biesu” a fost declarat , alaturi de soprana Eva Zalenga, castigator al concursului SWR Junge Opernstars 2023, oferindui-se premiul Emmerich Smola! Acum 15 minute in orasul german Landau s-a finalizat concursul international al tinerelor talente de opera. Dumitru Mitu, declarat „fenomenul” concursului este castigator! Festivalul e considerat o platforma de lansare pentru tinerii interpreti de opera si se organizeaza din anul 2004 iar castigatorii acestuia sunt invitati sa cante pe marile scene lirice din lume! Sa ne bucuram impreuna pentru minunatul nostru cantaret! Felicitari din inima, draga Dumitru! Am urmarit cu sufletul la gura live-ul concertului! Ai convins publicul si juriul deopotriva prin vocea ta inegalabila si prin maiestria interpretarii fantastice a partitiei lui Lenskii din Opera „Evghenii Oneghin” de P.I.Ceaikovski si aria „Lucevan le stelle” din „Tosca” de G.Puccini! Cel mai bun!”, a scris Monica Babuc, fosta Ministru al Educatiei, Culturii si Cercetarii din Republica Moldova.

Sarbatoare in familia Doinei Danielean! Fiul ei si-a sarbatorit ziua de nastere. Vezi ce a publicat jurnalista pe retelele sociale: „Ii multumesc lui Dumnezeu pentru tine” - FOTO/VIDEO

In acest an, pentru premiul „Emmerich Smola” au concurat: soprana italiana Caterina Machesini, mezzosoprana americano-austriaca Alma Neuhaus, soprana germana Eva Zalenga, cantaretul bariton Sakhiwe Mkosana din Africa de Sud, cantaretul de bas-bariton thailandez-francez Pete Thanapat si Dumitru Mitu, nascut in Republica Moldova. 

Articole din aceeasi categorie