21.06.2023
Student’s Fashion Day – 2023! Cine dintre studenti s-a ales cu premiul mare si cum a fost evenimentul: „An de an isi doresc cat mai mult sa promoveze studentii, sa arate ca Moldova are arta" - VIDEO

Stilul, eleganta si rafinamentul au dominat atmosfera serii in cadrul festivalului Student’s Fashion Day – 2023. Evenimentul a fost memorabil pentru studentii facultatii de design, care au avut ocazia sa-si arate talentul prin colectiile vestimentare create chiar de ei. Cum a fost evenimentul, dar si ce premii primeste colectia castigatoare afla dintr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Designer-ul vestimentar, Doina Stratan, a dezvaluit: „Aceasta seara este despre multa creatie, este despre un an de zile in care studentii au lucrat asupra proiectelor lor de licenta care au fost prezentate aici. Este un eveniment unde se pune foarte mult accent pe creativitate si cei de la UTM si-au dorit ca toata luema sa faca cunostinta cu designerii, pentru ca ei atat de multa munca depun pe parcursul anului in cat isi doresc ca toata lumea sa-i vada. Acest eveniment a fost pentru prima data in transmisiune live pe Facebook si cred eu ca a fost o seara memorabila, au fost colectii cu adevarat superbe, eu dupa fiecare colectei spuneam: wow, ce colectie".

20 de studenti au participat in cadrul festivalului Student's Fashion Day – 2023, iar cu tinutele pregatite au aparat teza de licenta.

STUDENTS' FASHION DAY - 2023, Ediția A V-a - Universitatea Tehnică A  Moldovei

„Tara Mica Cantec Mare” - la cea de-a doua editie! Afla de la dirijorul, Andriano Marian, ultimele detalii despre marele eveniment - VIDEO

„Aceasta este a 4 editie si UTM este singura universitate care organizeaza asa evenimente de amploare, in care sunt invitati foarte multi oameni din domeniul industriei usoare. An de an isi doresc cat mai mult sa promoveze studentii, sa atraga cat mai multi studenti la facultate si sa arate ca Moldova are arta", a adaugat Doina Stratan.

Sergiu Tronciu, decanul Facultatii de Design, a marturisit: „Fiind noul decan al facultatii, al treilea an consecutiv facem acest festival, incercam sa-l trecem la nivel international si anul trecut pentru prima data am facut cu o scoala din Romania de peste, iar anul acesta s-au alipit trei cele mai mari scoli de moda de peste Prut".

In cadrul festivalului s-a ales o colectie castigatoare care ne va reprezenta tara la alte concursuri internationale.

„In primul rand noi o sa oferim posibilitatea sa ne reprezinte universitatea si tara la nivel international. Primul concurs la care o sa participe si o sa ne reprezinte universitatea la Transilvania Fashion Festival", a mai adaugat Sergiu Tronciu.

La eveniment a fost si designerul Elena Etcu, care ne-a marturisit ca toate colectiile au fost inspirate.

Iti da fiori! Anisoara Moraru a lansat cantecul „Mama” si videoclipul acestuia, bazat pe fapte reale: „El la 14 ani i-a dedicat aceasta piesa” - VIDEO

Elena Etcu, a ramas uimita de ceea ce a vazut:  „Am ramas uluita, pentru ca intr-adevar toate colectiile au fost extraordinare si eu ca designer am vazut si am apreciat elementele cele mai wow in toate colectiile. Si Romanii s-au prezentat excelent de bine, dar fetele noastre nu sunt cuvinte, adica sunt foarte bravo si chiar m-a uns la suflet ultima colectie, la care venisem cu flori si am zis: gata, asta. Mi-a placut enorm de mult Anastasia".

Castigatoarea concursului este Anastasia, care spune ca in urma acestui festival i s-au deschis mai multe usi.

La Tekwill a avut loc Students' Fashion Day – eveniment organizat de  studenții de la Facultatea Textile și Poligrafie a UTM - #diez

Anastasia Gabura, castigatoarea concursului, a marturisit: „La colectie am muncit timp de jumatate de an, asta a fost in cadrul tezei de licenta in care a fost nevoie sa realizam colectie vestimentara din cinci modele si pe parcursul acestui jumatate de an a fost realizata toata colectia care a fost prezentata. In aceasta colectie am fost inspirata mai mult de covorul basarabean, pentru mine a fost foarte important sa valorific acest fapt,  a fost exact cum trebuie. Nu m-am asteptat, adica am avut careva ganduri ca ceva sa fie, insa pana la urma cred ca nu am fost atat de increzuta in mine. Iar finalul a fost foarte emotionant si cred ca este o etapa noua in viata mea".
Nina Hariton - moldoveanca care scrie istorie! Tanara este marea castigatoare Chefi la cutite, sezonul 11. Aceasta a primit trei cutite de aur - FOTO

Articole din aceeasi categorie