09.11.2023
Sfaturi practice pentru a pastra armonia in locuinta noastra! Lorina Buga, psiholog: „Daca nu ma simt bine acasa trebuie sa...” - VIDEO

Acasa este locul in care asteptam sa ajungem cu totii, iar armonia in casa este deosebit de importanta. Cum o pastram si-a propus sa afle Dina Munteanu, in cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

„Casa are deja o memorie si o energie din ceea ce a fost pana la a veni noi in ea. De explemplu, procuram o casa in care deja s-a locuit, au trait familii care au avut istoria lor, cumva ei au format deja energia lor. Totul se rezuma la energie. O alta situatie se intampla atunci cand intrati in casa noua. Noi facem mai departe acea energie in casa data. Daca in familie sunt certuri, traume profunde, oricum aceasta stare se pastreaza. Cumva trebuie sa fim constienti de ceea ce facem in fiecare zi”, a mentionat psihologul Lorina Buga.

Vrei sa stii ce te asteapta in ultimile luni din 2023 din punct de vedere astrologic? Corina Leonte dezvaluie mai multe caracteristici ale acestei perioade, dar si care sunt cele mai favorabile zile: „Sa tindem catre fapte bune si sa fim mai iubitori unul fata de altul” - VIDEO

De asemenea, Lorina a mai explicat si de ce se schimba atmosfera in casa dupa ce pleaca anumiti oaspetii: „Se intampla cazuri cand omul invitat deja este intr-o stare de frica, de durere, de conflict cu sine si atunci el deja vine incarcat cu tensiune pe care oamenii care l-au invitat o simt. Cand ei pleaca parca se linistesc apele si devine totul bine. Dar aici vreau sa vorbesc si despre partea cealalta. Oamenii care invita la fel au o responsabilitate de starea pe care se creeaza”.

Sunt si cazuri in care persoanele nu isi doresc sa se intoarca acasa. Psihologul a explicat care sunt motivele.

„Inseamna ca in trecutul lor au avut loc niste incidente, niste traume, niste situatii conflictuale legate de casa. Nu vreau asa vin acasa pentru ca, de exemplu, tata serveste alcool, sau stiu ca parintii se cearta, sau stiu ca acolo mi-am prins sotul cu cineva. Este un spectru de traume”, a mentionat Lorina Buga.

Unul este pasionat de gatit, iar altul de pescuit! Ce hobby ii uneste pe gemenii Mihai si Vasile Ursu, dar si pe ce loc s-au clasat la un popular concurs de muzica din Romania - VIDEO

La intrebarea: „Cum sa mentinem armonia in casa?”, Lorina a raspuns: „Este importanta autocunoasterea. Daca nu ma simt bine acasa trebuie sa vad ce sta la baza acestui lucru. Trebuie sa fie interes. Daca sunt traume mai profunde persoana trebuie sa apeleze la un specialist”.

Fanii lui Zac Efron, socati de cea mai recenta aparitie a actorului: „Ce s-a intamplat cu fata lui?” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie