23.01.2023
Ronin Terente a recunoscut ca adesea ii apar ganduri de a parasi Moldova, insa ceva il motiveaza sa nu o faca: „Aici eu nu fac multi bani, dar ma simt bine din punct de vedere emotional” - VIDEO

Artist, actor, poet, muzician si, mai nou, autorul unui nou podcast. Ronin Terente a fost invitat in cadrul emisiunii O Seara Perfecta, unde a vorbit despre motivatie, poezie si despre ce isi doreste de fapt sufletul. Mai multe detalii vezi in interviul de mai jos. 

Potrivit invitatului, acest an a inceput cu bine. „Eu sunt bine. Anul asta chiar a inceput mult mai okay, decat ultimii doi. Ultimii doi ani au fost foarte naspa, in special pe plan sufletesc. Nu ma refer la pandemie, razboi, caci asta nu depinde de mine”. 

„Eu sunt un om foarte empatic, eu sunt ca un sponge, absorb toata treaba. Cand se intampla lucruri aiurea in jurul meu, de cele mai multe ori, fara sa vreau, eu simt treaba asta. Pe mine durerea altora ma doare. Desi, pe masura ce imbatranesc, incerc sa ma las de asta, caci asta nu ma ajuta nicicum”, a mai adaugat Ronin Terente. 

Cleopatra Stratan si Edward Sanda, momente grele. Cei doi au stat separati timp de jumatate de an: „Am considerat acest obstacol un test in relatia noastra”

Ronin scrie adesea poezii, insa, dupa cum a mentionat, in ultimul timp nu prea are inspiratie. „Intr-o vreme scriam mai mult, in ultima perioada insa am scris mai putin. Nu prea am avut capacitate de a scrie, nu vorbesc de inspiratie. Pe masura ce putin mai cresti, lasi muza intr-o parte si apare disciplina. Trebuie sa te autodisciplinezi sa faci niste lucruri. Nu mai functioneaza chestia cu muza. Daca crezi ca la 25, 35, 45 o sa te simti la fel, e o minciuna, pentru ca nu o sa te simti la fel. La 23 de ani eu puteam toata noaptea sa scriu. Am mii de texte de atunci. Dupa 30 am scris 20 de texte in total. Deja devii si mai autocritic, nu tot ce faci iti mai place. Si e normal sa fii asa”. 

Tenorul Dumitru Mitu - declarat „fenomenul” concursului „SWR Junge Opernstars 2023”! Muzicianul a castigat premiul prestigios „Emmerich Smola” - VIDEO

Potrivit actorului, in ultimul timp el observa ca oamenii se intorc la poezie si jazz. De asemenea, acesta a afirmat ca a revenit la recitaluri. „Am observat o reintoarcere a fetelor spre poezie, spre jazz. Totul circula in valuri si la un moment dat tu ajungi sa ai o suprasaturatie de niste chestii. Timp de 20 de ani totul s-a dezvoltat si s-a ajuns la o suprasaturatie. Sufletul tau s-a saturat de tot si el cere ceva frumos la un moment dat. El se satura de prostii, de funduri si tite, de toate astea, el vrea ceva frumos. Toata muzica suna la fel, toate emisiunile arata la fel, toti invitatii vorbesc la fel si la un moment dat tu zici, bai da ia ma dati-mi un Ronin Terente, sa mai schimbe ceva”. 

Ronin Terente este si autorul unui podcast care este difuzat la Vocea Basarabiei. „Eu in mare parte vreau sa ma concentrez pe artisti. Multi dintre ei sunt necunoscuti, multi dintre ei nu au aparut in viata la un post TV sau radio, sunt mai timizi. Eu invit oameni si incerc sa am o discutie libera cu ei. Eu l-am numit „un podcast dialectic”, adica se intalnesc doi oameni, discuta, fara a fi obligati sa aduca un adevar mare la final. Eu cred ca oamenii se vad in lucruri mici”.  

Ionela Tarus a implinit 18 ani! Cum si-a sarbatorit dansatoarea majoratul, dar si cum a fost felicitata de catre sora sa mai mare: „Fie ca aceasta varsta sa-ti aduca doar senzatii tari” - FOTO/VIDEO

Potrivit artistului, in ultima vreme el isi pierde din motivatie. Actorul a afirmat ca in prezent el face totul mai mult dintr-o enertie, o disciplina. „Banii sunt o motivatie. Daca sa fiu sincer, am un job foarte okay acum. Asta si ma tine deocamdata acasa, pentru ca foarte des imi apare gandul de a pleca. Eu as putea sa ma duc altundeva, sa ma angajez intr-un domeniu care mi-ar placea, dar nu m-as simti atat de bine. In Moldova eu nu fac multi bani, dar ma simt bine din punct de vedere emotional. Pe de alta parte, ma motiveaza si faptul ca apar oameni interesanti. Plus, mai am patrionul, incerc sa mai prind ceva proiecte”. 

Articole din aceeasi categorie