16.11.2023
Radu Poclitaru - coregraful moldovean care este stabilit in Kiev! Cum s-a schimbat viata profesionala dupa razboi: „Se imparte inainte de 24 februarie si dupa 24” - VIDEO

Gala stelelor de balet si istorii in stil tango, un spectacol impresionant va asteapta la Opera Nationala pe final de noiembrie. Despre el si nu doar, a vorbit coregraful Radu Poclitaru invitat fiind in cadrul emisiunii O Seara Perfecta.

Radu Poclitaru nu a venit singur in platou, acesta a fost insotit de prietenul sau patruped: „Pe e il cheama Rasti, este un catel din Kiev, noi l-am luat. Este un catel care se plimba prin toata lumea, el a fost pe la toate teatrele la care eu lucrez, se pricepe foarte bine in coregrafie”.

Povestea de viata a lui Radu este una mai speciala, este nascut in Republica Moldova, dar de mai bine de 20 de ani el traieste in Kiev. Parintii lui au fost oameni de balet, care au fost pe scena toata viata, iar pentru Radu asta are o insemnatate foarte importanta.

Georgina Rodriguez e din nou gravida cu Cristiano Ronaldo? Imaginile care alimenteaza zvonurile - FOTO

Radu a povestit si cum a fost perioada cand a inceput razboiul: „Aceea a fost o perioada grea pentru toate tarile nu doar pentru mine. Viata mea se imparte deja inainte de 24 februarie si dupa 24 februarie, ca milioanele de ucraineni am fugit si eu din tara, am fugit deorece asta chiar este foarte strasnic. Pentru inceput am fost in Europa, dupa care in Grecia, iar dupa am inteles ca nu e totul asa simplu, eu nu puteam sa traiesc fara lucru”.

Toata lumea a plecat, gasindu-si un loc in care sa se refugieze, iar Radu a povestit ca un lucru provocator pentru el a fost atunci cand trebuia sa gaseasca oameni pentru balet: „Nu a fost atat de greu, pur si simplu am facut un casting, iar in perioada aceasta de la inceperea razboiului, eu am facut deja doua spectacole”.

Iar acum, Radu organizeaza un spectacol si la Chisinau, acesta a marturisit: „In prima parte va fi prezentata o gala concert dupa coregrafia mea. Noi am invitat foarte multe reprezentati ai baletului din toata  lumea”.

Astenia de toamna - ce este, cum sa o recunoastem, dar si ce ne ajuta sa scapam de ea. Cezara Dilevschi, psiholog: „Este o stare comuna pentru foarte multa populatie” - VIDEO

„Eu imi iubesc lucru meu, asta vine de la mama si ea mi-a bagat acest lucru in suflet”, a mentionat Radu Poclitaru.

Fiind din Republica Moldova, Ansioara Loghin i-a adresat o intrebare mai curajoasa, astfel Radu a fost intrebat unde se simte mai acasa, in Republica Moldova sau in Ucraina, acesta a dezvaluit: „Eu, evident ca un moldovean cu pasaport si ca un adevarat patriot trebuie sa spun ca in Chisinau ma simt acasa. Insa haideti sa fim cinstiti si vreau sa spun ca eu mai mult timp am locuit in Kiev, 10 ani am locuit in Chisinau, dupa care in Kiev si cea mai importanta perioada in viata mea am petrecut-o in teatrul de opera si balet din Kiev. Eu stiu ca pe mine lumea ma percepe ca fiind ucrainean”.

Dupa 3 luni de relatie, Nicoleta Cotorobai a fost ceruta in casatorie! Este sau nu pregatita interpreta pentru nunta: „Eu cred ca...” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie