16.11.2023
Astenia de toamna - ce este, cum sa o recunoastem, dar si ce ne ajuta sa scapam de ea. Cezara Dilevschi, psiholog: „Este o stare comuna pentru foarte multa populatie” - VIDEO

Chiar daca avem o toamna deloc ploioasa si tare colorata asta nu inseamna ca astenia de toamna ne ocoleste. Mai multe despre acest fenomen, afla din cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

Cand vremea de afara se raceste, zilele devin tot mai scurte, iar imaginea din geam sumbra, multi traiesc schimbari emotionale. Daca unii specialisti dau vina pe astenia de toamna, altii zic ca s-ar putea sa fie tulburarile sezoniere.

Definitia frumusetii: Cindy Crawford si fiica ei, impreuna la un eveniment. Modelul nu a cedat tentatiei operatiilor estetice - FOTO

Diferenta dintre aceste doua afectiuni a explicat-o chiar Cezara Dilevschi, psiholog: „Ele sunt foarte diferite. Tulburarea afectiva sezoniera este o tulburare mintala cu criterii clare de diagnosticare. Astenia de toamna este o stare comuna pentru foarte multa populatie si apare pentru ca trecem de la vara la toamna si este mai putin soare. Dar totusi foarte mult depinde de intensitate”.

O femeie s-a recasatorit cu sotul ei dupa ce a slabit 60 de kilograme si a imbracat rochia visurilor ei: „M-am simtit cea mai frumoasa” - FOTO

In cazul tulburarii afective sezoniere simptomele sunt mai intense decat in cazul asteniei de toamna si sunt anumite criterii de diagnosticare. Totodata, astenia de toamna nu are criterii de diagnosticare.

Poti usor scapa de astenia de toamna prin... „Regimul de viata, sport, lucruri placute, expunerea la soare dimineata. Putem utiliza si lampi albe de dimineata timp de 30 de minute. De asemenea este necesara o alimentatie bogata in nutrienti si sa tinem in control nivelul vitaminei D”, a explicat Cezara Dilevschi, psiholog.

Articole din aceeasi categorie