08.02.2024
Programul de stagii platite in sectorul energetic! Afla de la Ala Zolotariov si Doina Dinga ce presupune acest proiect, dar si ce remunerare primesti - VIDEO

Mai sunt cateva zile in care tinerii absolventi de licenta sau masterat pot aplica pentru o bursa de stagiu practic in sectorul energetic, remunerata cu pana la 17 mii de lei lunar. Cu mai multe detalii despre acest proiect, au fost invitate in platoul emisiunii O Seara Perfecta, Ala Zolotariov si Doina Dinga.

Ala Zolotariev a dezvaluit ce presupune acest proiect: „Aceasta este o oportunitate inedita pentru tinerii din Republica Moldova, anume un program de stagiu platit in sectorul energetic. Programul este implementat de proiectul Securitatea Energetica a Republicii Moldova. Un obiectiv major al programului este dezvoltarea capacitatilor tehnice si umane a sectorului energetic. Iar in prezent suntem la etapa de lansare a celei de a doua editii a programului”.

Patric Hanganu - din nou in lacrimi! Cu cine isi petrece serile de cand s-a despartit de mama copilului sau - VIDEO

Doina Dinga este fosta stagiara la acest program, aceasta a venit cu un indemn si a mentionat: Sectorul energetic pare rigid la suprafata, dar este un sector plin de oportunitati, este un sector liber pentru dezvoltare. Eu l-am luat ca pe o provocare pentru limitele personale, dar si profesionale, fiind in concediu de ingrijire a copilului si dorind sa trec de aceasta etapa de stat acasa, am zis ca este bine sa incerc. Acest sector este unul nou si in care m-am regasit, este plin de oportunitati nu doar pentru barbati, dar si pentru femei”.

Desertul copilariei - piersici umplute cu crema de lapte condensat! Vezi cat de usor pot fi pregatite - VIDEO

Aceasta oportunitate pentru tineri are si cateva reguli, Ala a spus: „Pentru a aplica, tinerii specialisti trebuie sa corespunda anumitor criterii, trebuie sa fie in ultimul an sau la licenta sau la masterat, dar la fel sunt admisi si tinerii care au absolvit in ultimii 5 ani. Nu este exclusiv doar domeniul energetic, sunt tineri care au absolvit administratie publica, drept, IT, domeniul este foarte vast si cel mai important este sa se simta siguri si sa vrea sa faca o schimbare in viata in cazul in care nu au lucrat in domeniul energetic”.

„Pana a fi acceptata a fost un proces de selectie foarte rigid, dar transparent. A fost un interviu in care mi s-au dat intrebari din domeniu, desigur, poate nu am raspuns la toate ideal, dar am fost acceptata. In cadrul proiectului am avut parte de niste colegi care m-au ajutat si indrumat mereu. Totodata, proiectul de stagii platite are mentori si experti atat locali cat si internationali care ne-au ghidat, ne-au invatat pe diferite segmente”, a povestit Doina.

Cei care incearca sa muncesca in acest domeniu au parte si de o remunerare, Ala a dezvaluit: „Intr-adevar salariul variaza, deci el este intre 14 si 17 mii de lei si sunt elegibili si tinerii proaspat absolventi care ar fi rigibili pentru un salariu de 14 mii de lei. Urmeaza 15 mii de lei si 17 mii de lei in dependenta de anii de experienta. La moment proiectul are parteneriat cu 14 companii atat publice cat si private si sunt sigura ca pentru orice tanar absolvent este o oportunitate excelenta pe care eu nu am avut-o la etapa mea”.

Corneliu Botgros, la carma Lautarilor? Ce a dezvaluit instrumentistul despre zvonul acesta - VIDEO

*Acest articol este un produs comercial

Articole din aceeasi categorie