08.02.2024
Corneliu Botgros, la carma Lautarilor? Ce a dezvaluit instrumentistul despre zvonul acesta - VIDEO

Orchestra „Lautarii” ar putea fi condusa in scurt timp de Corneliu Botgros. Un asemenea zvon circula in ultima perioada in special dupa concertul lui Ion Paladi de la Iasi, acolo unde dirijor a fost fiul maestrului. Sa fie adevarat? Afla din prima sursa intr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

La sfarsitul anului trecut se zvonea ca maestrul Nicolae Botgros este pregatit sa lase carma orchestrei „Lautarii” in mainile feciorului sau, Corneliu Botgros.

Corneliu Botgros a dezvaluit: „Stirea asta nu stiu cum a venit inainte de Revelion, aceasta a venit dupa ce s-a difuzat pe mai multe posturi de televiziune concertul lui Ion Paladi in care am dirijat eu cap - coada spectacolul pentru ca tat era atunci bolnav si nu a putut fi prezent. Ca sa zic asa stirea aceea s-a luat din context si a fost interpretata nu gresit, dar ca in prima. Nimeni nua cedat locul nimanui pentru ca eu am locul meu, iar tata are locul lui”.

Artistul isi aminteste ca primul instrument muzical care i-a trezit curiozitatea in copilarie nu a fost vioara.

„Primul instrument a fost pianul pentru ca a fost mult mai accesibil, insa cu voara am facut cunostinta la 5 anisori cand ciupeam instrumentul lui tata prin cabinetul lui. Cand am intrat la liceu, eu m-am inscris la tambal, insa acolo tmbalul se invata din clasa a patra si deja cand eram in clasa a patra eram prea tare indragostit de vioara”, a povestit Corneliu.

Instrumentistul recunoaste ca are cateva viori la care canta.

„Eu am mai multe instrumente si le randuiesc periodic, iar atunci cand ma plictisesc de un instrument trec la celalalt, am vreo  viori clasice, la care cant mai des sunt doua, iar toate sunt in valoare de 3,4 mii, pana in 5000 mii de euro”, a concluzionat instrumentistul.

Articole din aceeasi categorie