16.03.2023
Povestea formatiei „Phoenix Transilvania”, in premiera la Chisinau: „Filmul este un pod in timp. Anul acesta se implinesc 60 de ani de Phoenix...” - VIDEO

Legendara trupa „Phoenix Transilvania” a implinit 60 de ani. In jur de 50 de instrumentisti au cantat in trupa romaneasca, iar cel care a fost de la formarea acesteia si pana in prezent este Nicu Covaci. Parcursul muzicantilor a fost relatat intr-un film, care a fost ecranizat in premiera la Chisinau. Cum a fost evenimentul, vezi in reportajul marca O Seara Perfecta.

„Noi Dulcinella incercam sa promovam tot ce tine de cultura, filmul, muzica, teatru. Cultura ete cea care ne incalzeste spiritual”, a spus Nicolae Pojoga, fondatorul Dulcinella.

Filmul relateaza povestea trupei, asa cum au trait-o toti membrii si releva spiritul si mesajul fenomenului cultural Phoenix. 
„Suntem foarte incantati de puterea pe care au avuto in perioada ceea. Curajul cu care se adresa oamenilor, asta e minunat.”, a spus Catalina Pojoga, fondatoarea Dulcinella.

Au fost demascati! Ce ne spun trasaturile fetei ale lui Emilian Cretu, Tany Vander, dar si alte vedete de la noi. Petru Arama: „Este intr-un oarecare fel si suparacioasa” - VIDEO

Invitatul special al serii a fost Nicu Covaci, cel care a infiintat trupa si a stat in fruntea ei de la inceput: „Filmul este un pod in timp. Anul acesta se implinesc 60 de ani de Phoenix.”

Solistului trupei ne-a declarat ca timp de 60 de ani de cand a fost lansata trupa, a adunat multe amintiri, unele frumoase, iar altele chiar dureroase: „Una din cele mai duri amintiri este cand cantam interzisi. M-au luat la politie sa ma aresteze si le-am zis: „Nu mai vreau sa fiu roman daca in halul asta va purtati cu mine. Am renuntat la orice, nu am failie, nu am copii, am Phoenix-ul. Acum am o formatie tanara si frumoasa.”

Valerie Lungu - prima aparitie in public alaturi de noul iubit! Vedeta a facut declaratii exclusive - FOTO

Prin intermediul muzicii, Nicu Covaci isi doreste sa transmita publicului un mesaj profund: „O bucurie impartasita e o bucurie dubla. Haideti sa impartasim bucuria! Am descoperit ca raiul e aici pe pamant.”

Desi formatia a fost infiintata in anul 1962, regizorul filmului ne-a declarat ca fenomenul Phoenix va rasuna inca multi ani inainte: „Phoenix este un fenomen despre care se poate vorbi doar la viitor.”

Copilul ei adoarme dupa muzica lui Mozart! Soprana Marina Dobrescu si-a incercat norocul la New York, insa a revenit in Moldova: „Anul acesta va fi unul crucial pentu mine” - VIDEO

In loc de popcorn, de aceasta data la premiera publicul s-a delectat din fourchette-ul Dulcinella: „Viata e mai dulce cu un film bun, cu o muzica buna si cu dulciurile de la Dulcinella.”

La premiera au venit multi invitati, iar printre ei am surprins si oameni de arta, admiratori ai formatiei “Phoenix Transilvania”:„Cu ea am crescut”/„Sunt cei care primii cantau rock-ul cel adevarat.”.

Articole din aceeasi categorie