15.03.2023
Copilul ei adoarme dupa muzica lui Mozart! Soprana Marina Dobrescu si-a incercat norocul la New York, insa a revenit in Moldova: „Anul acesta va fi unul crucial pentu mine” - VIDEO

Solista la Teatrul National de Opera si Balet, Marina Dobrescu a fost invitata la emisiunea O Seara Perfecta, unde a povestit despre experienta sa de soprana si cum a debutat cariera acesteia. 

„Este extrem de emotionant sa canti opera intr-un studiou. E atat de faina aceasta provocare, sa iesi in fata camerei si sa dai emotii camerelor stiind ca in spatele ei sunt mii si mii de urmaritori”, a spus Dobrescu.

„Azi m-am cantarit si m-am bucurat foarte tare, pentru ca deja am 56 de kg”. Vezi cum arata soprana, Ana Cernicova - VIDEO/FOTO

Soprana a spus ca nu e usor sa faci arta in Republica Moldova: „Sa faci opera oriunde este fantastic, fiindca, este o arta elitara, este o arta extrem de frumoasa, care nu este inteleasa de fiecare, insa, daca o intelegi si o percepi, atunci esti o persoana fericita. In Republica Moldova nu e usor sa faci arta in general, nu doar opera. Aceasta tara este cu extrem de multe talente si extrem de multi artisti valorosi pe plan international.”

Mai frumos decat originalul? Edward Sanda si-a cucerit fanii cu cover-ul piesei al Cleopatrei Stratan. Vezi cum suna melodia „Ghita” in interpretarea artistului - VIDEO

Marina a avut parte de o experienta care a marcat-o la New York: „Au trecut ceva ani de atunci, cam vreo noua, zece. Eram in anul doi la facultate si impreuna cu prietenii mei, care ulterior ne-au devenit nasi, ne-a venit geniala idee. Am depus actele pentru o programa pentru tineret din New York, unde se strang toti mai tineri si de perspectiva interpreti. Noi am trimis toate actele si am fost acceptata. Calatoria mea in New York nu a fost usoara. Vorbeam engleza la nivel de: „Hello”, „Yes”, „My name is Marina” si atat. Mi-a marcat cariera nu din punct de vedere pozitiv. Mi-a scerbit din increderea mea copilareasca ca eu sunt cea mai buna si sunt fantastica. Atunci eram extrem de suparata.”

„Am si niste parint fantastici, care m-au sustinut extraordinar si mi-au spus ca ai 21 de ani si nu trebuie sa lasi mainele in jos.”, a mentionat Marina.

Mihaela Tabura - internata la spital! Artista urmeaza sa fie supusa unei interventii chirurgicale: „Am emotii nu din cele mai frumoase” - VIDEO

Soprana a marturisit ca practic nu a stat acasa cu copilul in concediul de maternitate: „Nu e usor. Am iesit in scena la patru luni a Stefaniei. Ramanea cu ea bunica mea. Au fost momente cand o luam la repetitii, era bebe, nu se misca, se delecta cu muzica buna a lui Mozart.”

„In acest an pregatesc repertoriul meu. Ma pregatesc pentru concursuri internationale, pentru noi productii. Bineinteles sper sa imi ajunga timp sa-i acord si familiei si sa bucur publicul din Chisinau, dar si pe cel din afara. Urmeaza spectacole, la Opera si Balet. Neaparat am sa va tin la curent. Anul acesta va fi unul crucial pentu mine.”, a spus Marina despre planurile sale pentru acest an.

Articole din aceeasi categorie