09.11.2022
Poti invata usor o limba straina chiar daca ai peste 50 de ani? Afla ce parere are profesoara de engleza Margarita Druta, cunoscuta in mediul online ca si Rita Engleza despre acest lucru - VIDEO

Niciodata nu e prea tarziu, dar cu cat mai devreme cu atat mai bine. Asta se zice despre invatarea unei limbi straine. Adevar sau mit, afla de la Rita Engleza in cadrul unui interviu marca O Seara Perfecta.

Motto-ul Margaritei Druta, cunoscuta si ca Rita Engleza este: „O zi in care ai invatat ceva nou este o zi reusita”. Intrebata daca a invatat astazi ceva nou, aceasta a raspuns: „Chiar daca nu am reusit sa invat ceva nou in timpul procesului de munca, cu siguranta o sa ma invete Maria seara. Ea imi da niste intrebari pe care eu habar nu am de unde le ia.”, a spus profesoara de engleza.

Solistul trupei Nazareth, Dan McCafferty, a murit la varsta de 76 de ani

Margarita a explicat si in ce mod de obicei inveti mai usor lucruri noi. „Cel mai bun mod de a invata ceva este sa predai tu lucrul asta. Cand explici un anumit lucru tu si mai bine deprinzi lucrul ala.”

Unul dintre cele mai raspandite mituri legate de invatarea unei limbi consta in faptul ca odata ce te vei afla in tare unde se vorbeste acea limba, vei avea ocazia sa o inveti cu mult mai repede. „Daca nu cunosti germana deloc si de maine mergi in Germania cu scopul de a invata sau asteptandu-te ca asta se va intampla, probabil va fi destul de stresant si asta nu neaparat faciliteaza procesul de invatare. Cand e stres e mult cortizol si noi nu prea invatam in asa conditii. E mai degraba un mit si o sa spun de ce. Poate ar fi fost adevarat lucrul asta pana prin anul 2000 pentru ca unicul mod in care te puteai afla intr-un mediul in care toi vorbesc engleza era fie sa mergi in Marea Britanie sau in Statele Unite. Dar astazi noi avem acces la Facebook, Tik Tok si putem singuri sa alegem care este continutul pe care vrem sa-l consumam, nu mai sta in picioare acest argument.”, a mentionat Margarita.

Jennifer Lopez si Ben Affleck au dat o petrecere caritabila la resedinta lor luxoasa din Bel Air

Un alt mit destul de raspandit spune ca persoane mai in varsta nu sunt capabile sa invete rapid o limba noi. „Spre mare mea rusine, eu credeam ca daca persoana care se adreseaza la mine are 40-50 de ani, o sa-i fie cumva mai greu, dar am vazut exemple clare in care studentul chiar daca dupa asteptarile mele nu ar trebui sa aiba aceleasi rezultate facea progrese uneori mai bine decat ala de 20 de ani. Aparent creierul nostru poate sa faca toata viata aceste sinapse. Nu e o regula ca daca esti in varsta nu vei invata.”, a specificat Rita.

Rita a povestit si cum a invatat ea insasi engleza. „Eu puneam seriale si repetam exact in maniera in care spunea asta actorul. Eu mimam si astfel am deprins intonatia, cum articuleaza sunetele.”

Fata Tatianei Nastas - gingasie pura! Micuta a participat la prima ei sesiune foto alaturi de mama sa, care este in asteptarea celui de-al doilea copil. Vezi cat de dragalasa este Diana - VIDEO

Articole din aceeasi categorie