09.11.2022
Solistul trupei Nazareth, Dan McCafferty, a murit la varsta de 76 de ani

Solistul trupei Nazareth, Dan McCafferty, a murit la varsta de 76 de ani. Cantaretul rock scotian a suferit de boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC), iar prietenul si basistul din Nazareth, Pete Agnew, a anuntat marti vestea trista, pe Facebook, relateaza scottishdailyexpress.co.uk.

Solistul trupei de hard rock, Dan McCafferty, a murit la varsta de 76 de ani, a anuntat fostul sau coleg din Nazareth. Moartea cantaretului scotian a fost confirmata si de prietenul sau, si basistul din Nazareth, Pete Agnew, intr-o postare sfasietoare pe reteaua  sociala. El a scris marti pe pagina de Facebook a trupei: „Dan a murit astazi la 12:40. Acesta este cel mai trist anunt pe care a trebuit sa-l fac vreodata. Maryann si familia si-au pierdut un sot si un tata minunat, iubitor, mi-am pierdut cel mai bun prieten si lumea a pierdut unul dintre cei mai mari cantareti care au trait vreodata. Prea suparat sa mai spun ceva in acest moment”. 

Bunicul a fost cel care a crescut stirista din ea! De unde vine prezentatoarea stirilor PRO TV, Daniela Andreev: „Am avut o copilarie cu bune si mai putin bune. O copilarie marcata de „plecari””. INTERVIU

Dan a co-fondat Nazareth cu basistul Pete, chitaristul Manny Charlton si bateristul Darrell Sweet in 1968, trupa fiind puternic influentata de The Beatles, The Rolling Stones si Jimi Hendrix. Nazareth a cantat si a mers in turnee, pana la retragerea lui Dan, in 2013, o perioada impresionanta de 45 de ani. Cel mai cunoscut album al lui Dan si al trupei, „Hair of the Dog”, a fost lansat in 1975. Piesa care a dat titlul albumului, de asemenea, un single de succes, a fost mai tarziu preluata de Guns N' Roses, in 1993, dupa cum scrie The Mirror.

Dan a fost nevoit sa se retraga in 2013 din motive de sanatate, dupa ce s-a prabusit pe scena. Un anunt pe site-ul trupei spunea atunci: „Din pacate, trebuie sa va spunem ca Dan a fost fortat sa se retraga din cauza starii de sanatate. S-a inrautatit in ultimul timp, iar dupa ce a incercat sa cante la un festival in Elvetia, lui Dan i-a fost imposibil sa continue, dupa ce a interpretat doar trei piese. Dupa aceea, in culise, le-a spus colegilor ca nu mai poate continua”. 

Irina Calancea este insarcinata! Ce spune creatoarea de pantofi despre sexul copilului, dar si despre transformarile prin care trece - VIDEO

Trupa a continuat sa faca turnee si sa inregistreze, in timp ce basistul Peter a preluat rolul de lider, cu binecuvantarea lui Dan. In ciuda retragerii din trupa, Dan a cochetat cu ideea de a inregistra din nou muzica. El a spus pentru Classic Rock dupa retragere: „As putea oricand sa fac un alt disc. Dar sa urc pe scena o ora si trei sferturi si sa ii fac pe oameni sa plateasca bani ca sa vina sa ma vada – nu pot face asta”.

Articole din aceeasi categorie