14.04.2022
Orlando Bloom, dezvaluiri emotionante despre ajutorul oferit refugiatilor ucraineni in Republica Moldova: „Am vazut mame sosind la granita in stare de soc” - FOTO/VIDEO

Orlando Bloom a fost una dintre vedetele care s-au implicat activ in campaniile de ajutorare a refugiatilor ucraineni, care au fugit din calea razboiului. Actorul de la Hollywood, care este si ambasador UNICEF, a calatorit pentru a-i sustine pe oamenii greu incercati si a povestit detalii emotionante despre experientele pe care le-a trait alaturi de ei.

Partenerul lui Katy Perry a calatorit recent in Moldova, acolo unde au fost primiti mai multi refugiati ucraineni inca de la izbucnirea razboiului. Actorul a postat si o serie de imagini alaturi de copii, in centrele pentru refugiati din tara. De asemenea, Bloom a dezvaluit cateva dintre povestile de viata pe care le-a descoperit, dar si cum l-a marcat experienta din tara vecina.

„Am calatorit mult in calitate de ambasador al bunavointei UNICEF, dar recenta mea calatorie in Moldova, o tara situata la granita sudica a Ucrainei, cu resurse limitate pentru a face fata sutelor de mii de refugiati care au sosit acolo in ultima luna, este ceva ce nu voi uita niciodata. Am vazut mame sosind la granita in stare de soc si epuizate dupa calatorii lungi si chinuitoare pentru a scapa de bombe si bombardamente. Am vazut familii care au plecat atat de repede incat bunurile lor s-au redus doar la hainele pe care le poarta. Am vazut copii care aveau ursuletii de plus preferati, nesiguri de ceea ce avea sa urmeze.”, a spus Orlando Bloom pentru People.

Violenta asupra femeilor din Ucraina, dar si moartea unei adolescente transgender l-a motivat sa scrie o postare emotionanta. Ce crede stilistul Nathaniel Kovalsky despre societatea in care traim si masacrul care se intampla in Ucraina - FOTO

De asemenea, Orlando Bloom a specificat ca zilnic sosesc peste 1.000 de persoane la granita Moldovei, in special mame cu copii, care au plecat singure din Ucraina. Actorul a fost coplesit de emotii si a marturisit ca si el, in calitate de tata, ar face orice pentru copiii lui, insa ceea ce a vazut ca se intampla cu acesti oameni este greu de imaginat.

„In calitate de tata, as face orice pentru a-mi proteja copiii, dar abia am putut sa inteleg deciziile devastatoare pe care aceste mame au fost nevoite sa le ia.”

„Totul e distrus!” Vedetele ucrainene care au ramas fara adapost din cauza razboiului: „A fost foarte infricosator” - FOTO/VIDEO

Actorul a relatat si o intamplare care l-a marcat. Orlando Bloom a vorbit despre o mama care a fugit din Ucraina cu baietelul ei in varsta de 2 ani, dupa ce locuinta vecinului ei a fost bombardata. Vizibili speriati si traumatizati de sunetele exploziilor de acasa, acestia au gasit refugiu in Republica Moldova si au avut parte de ingrijiri din partea voluntarilor.

„La punctul de trecere a frontierei de la Palanca, in sud-estul Moldovei, continua sa soseasca zilnic peste 1.000 de persoane. O mama cu care am vorbit fugise din Ucraina in noaptea precedenta, dupa ce casa vecinului ei fusese bombardata. Era prea speriata ca sa ramana. Baiatul ei cel mic, in varsta de doar 2 ani, se odihnea pe umarul ei, inca vizibil zguduit, inca ingrozit de zgomotele puternice pe care le auzise in timpul cursei spre siguranta. „Cel putin copiii mei nu se vor speria de alarme”, mi-a spus ea. „Sau sa vada lumea doar prin fereastra. Am riscat totul pentru ei.”

Prezentatoarea ucraineana Masha Efrosinina le-a raspuns dur sustinatorilor „prieteniei dintre popoare”

Sursa FOTO/VIDEO: Instagram

Articole din aceeasi categorie