07.03.2022
Micuta pianista care a cucerit „Romanii au Talent”, Martina Meola canta si spera ca razboiul din Ucraina sa va termina cat mai curand: „Vreau sa fie pace pe pamant” - VIDEO

Chiar daca traim timpuri grele, viata merge inainte si privim optimist spre un viitor mai luminos. Asa face si mica pianista de 9 ani Martina Meola. Dupa ce acum ca cateva saptamani fetita a cucerit publicul de la Romanii au Talent, unde a fost apreciata cu Golden Buzz, Martina este in plina pregatire pentru semifinala concursului. Ce emotii a traita pianista acolo, cum merg pregatirile pentru urmatoarea etapa, dar si cum vede ea situatia actuala din lume, afla din reportajul marca  O Seara Perfecta.

Aceasta piesa, Martina Meola o canta cu speranta ca in lume va fi pace. Chiar daca are 9 ani, ea intelege ca cei mici pot fi fericiti doar intr-o lume in care este liniste si armonie.

„Doresc la toata lumea ca sa fie pace pe pamant, copiii sa poata merge la scoala, sa fie toata lumea sanatoasa. Eu doresc sa nu fie nimic mai grav si sa fie pace pe pamant”, a mentionat micuta pianista.

A primit zeci de familii de refugiati si i-a ajutat sa se trateze! Ce spune medicul Mihai Stratulat despre recunostinta ucrainenilor, dar si cazurile mai obraznice cu care s-a confruntat - VIDEO

Dincolo de situatia actuala, Martina merge inainte. Continua orele sale de pian si este in plina pregatire pentru semifinala „Romanii au Talent”. Asta dupa ce prima prestatie a micutei pianiste a fost apreciata cu golden buzz.

„A fost o experienta foarte frumoasa, o experienta de neuitat. Va ramane mereu in sufletul si in amintirile mele. Am avut mai multe emotii cand mi-au dat Golden Buzz. Eu nu imi doream acest lucru, ci imi doream sa transmit publicului ceea ce pot eu sa fac”, spune Martina.

Nu se gandeste la victorie, o intereseaza sa ajunga la inimile celor din public si sa ofere tot ce poate ea mai frumos. Totusi, daca se intampla, micuta stie deja ce va face cu banii.

„Daca voi castiga, voi construi scena de la Scoala de Arte „Alexei Starcea” si voi da ajutor Filarmonicii Nationale „Serghei Lunchevici”, pentru ca a ars din pacate”, afirma pianista. 

La 5 ani a primit in dar primul sau pian electric. La scurt timp a inceput cursurile la o scoala de arte din Chisinau, acolo unde a intrat intamplator cu mama sa.

„Mergand pe drum, am vazut aceasta scoala si am intra sa vedem daca am sa pot merge pe calea muzicii si a pianului. Si asa, am vazut-o pe doamna Irina Bogataia, careia vreau sa-i multumesc din tot sufletul, pentru toata munca depusa zi de zi si dumneaei mi-a spus ca eu pot sa merg pe drumul muzicii si a pianului si asa am inceput”, a mentionat Martina Meola. 

A mers la primul concurs cand avea 6 ani si a luat locul 1. De atunci in palmaresul pianistei s-au adunat mai multe diplome si medalii. 

„Am fost la Iasi, unde am luat locul intai si premiul special la Lugoj, unde am luat 100 de puncte si premiul mare. Am fost in Ucraina, unde am luat Grand Prix. Am fost la Paris”, spune mica pianista. 

La cei 9 ani, Martina este un adevarat fenomen, totusi succesul ei se datoreaza faptului ca munceste foarte mult.

„Eu ma ocup cate trei, patru, chiar si cinci ore pe zi, iar la doamna Irina vin de trei ori pe saptamana”, afirma pianista. 

Cum trecem peste starile de anxietate in aceasta perioada, afla de la psihologul Lorina Buga: „Nu trebuie sa negam ceea ce simtim, trebuie sa dam frau liber emotiilor si sa traim in prezent” - VIDEO

In cei peste 30 de ani de activitate, profesoara de pian a Martinei spune ca pe langa abilitatile inascute ale fetei, ea nu a intalnit un copil mai sarguincios.

„Multi copii talentati, atunci cand vad primele obstacole, ei lasa muzica si pianul. Martina are un caracter si ea vrea sa obtina ceea ce si-a pus in scop, sa obtina ceea ce isi imagineaza, sa sune asa cum ea doreste. Asta pe ea o ajuta si prin asta noi si mergem inainte. Imi place foarte mult ca ea intr-adevar are aptitudini inascute, are memorie buna, auz. Ea este organizata, este muncitoare, este atenta la ceea ce cere profesorul”, a mentionat Irina Bogataia, profesoara de pian.

Este sigura ca doar prin munca si perseverenta va reusi sa-si atinga visul.

„Eu vreau sa devin o pianista si sa pot canta pe scenele din Italia. Pentru mine nu exista ceva greu sau simplu, tot trebuie sa inveti si sa perfectionezi”, spune Martina. 

Pana atunci, Martina urmareste si admira cei mai buni pianisti ai momentului, precum:„Denis Matsuev, Lola Astanova, Lang Lang, Daniil Trifonov, Arthur Rubinstein”. 

Nu prea are timp de joaca, pentru ca pe langa orele de pian, Martina este implicata si in alte activitati.

„Eu mai spun poezii, framantari de limba, inot”, a spus Martina.

Umanitatea nu are granite! Cleopatra Stratan si Edward Sanda au donat pentru refugiatii din Ucraina: „Traim vremuri grele, dar in acelasi timp, nu costa nimic sa fim oameni” - VIDEO

Cea care a renuntat la munca si s-a dedicat in totalitate Martinei este mama ei care, la fel, se visa candva muzician.

„Poate ca a fost si visul meu, dar cred ca este ceva inauntrul ei care este al ei . Si fara dragostea de muzica, caci ea asculta foarte multa muzica clasica, dar cred ca asta este ceva la ea in suflet, ceea ce ea vrea sa transmita publicului”, a spus Adela Beresteanu, mama Martinei.

Articole din aceeasi categorie