14.06.2023
Manichiurista care lucreaza in tacere! Afla povestea Vasilitei Coca, surdomuta de la nastere, dar care iubeste si isi traieste viata cu maxima intensitate: „Este o fata care nu stie ce e rautatea, anume modestia ei se manifesta prin clienti” - VIDEO

Traieste in tacere de cand se stie. Nu aude glasul mamei sau ciripitul pasarilor, dar asta nu a facut-o sa ramana suparata pe viata. Este vorba despre Vasilita Coca, o tanara de 23 de ani, care este surdomuta de la nastere. A ales sa-si traiasca visul si sa-si faca un loc sub soare intr-o societate in care persoanele cu dizabilitati sunt privite altfel. A urmat un curs de manichiura, iar acum munceste cu succes intr-un salon de frumusete. Cum reuseste sa fie inteleasa de clienti si cum a fost primita de colegi, afla dintr-un reportaj marca O Seara Perfecta.

Atunci cand ti se pare ca viata merge impotriva ta, poti sa renunti sau sa ajungi acolo unde ti-ai propus este doar alegerea ta. Asta a ales sa faca Vasilita Coca, o tanara surdomuta de 23 de ani care indiferent de diagnoza sa a ales sa munceasca in calitate de manichiurista intr-un salon din capitala.

Asa cum are deficiente de auz si nu poate vorbi, povestea Vasilitei va fi relatata de colegele ei de munca. Este surdomuta de la nastere si daca pana la 4 ani avea un nivel foarte scazut al auzului, de atunci tanara nu mai aude. Timida si foarte modesta, Vasilita a urmat cursul de manichiura-pedichiura si in cele din urma si-a facut curaj sa se angajeze la un salon de frumusete din capitala.

Fondatoarea Pink Lash Studio, Cezara Pink, a dezvaluit: „Intr-o zi am primit un mesaj cu asa un continut:  Cezara am o intrebare mai delicata, uite este o fetita care are o defectiune si nu ar fi o problema, eu fara nici o ezitare am zis ca care problema poate fi, desigur ca nu. Chemati fata la o lucrare de proba, sa vedem la ce etapa este si absolut nici o problema nu poate fi. Cand am auzit ca e surdomuta am zis ca asta nu este o problema, pentru mine nu este nici o problema, eu nu am careva prejudecati sau nu fac nici o discriminare”.

De la Porche - la Haval! Johy Davis, relatia cu banii si muzica: „Mie imi place sa fac ceva ce la noi in Moldova ce inca nu a fost” - VIDEO

Asa cum era obisnuita sa socializeze cu familia si cei din anturajul sau, prima zi la munca intr-un colectiv nou a fost o adevarata provocare pentru tanara, dar ea zambeste indiferent de orice si asta cucereste pe fiecare.

Fondatoarea Pink Lash Studio, Cezara Pink, a adaugat : „Eu am vazut-o zi m-am indragostit in secunda aceea, si inainte sa o cunoc eu toate fetele mi-au spus Cezara o sa o vezi si o sa iti cada la inima din start si chiar asa a si fost. Desigur ca la primele lucrari de proba ea a avut emotii, chiar tremura toata, era toata emotionata, dar a fost cu brio si noi am spus ca toate celelalte momente se prelucreaza, noi o sa o ajutam si bine ai venit in echipa noastra si atat”.

Magnat a rasfoit prin amintirile sale! Vezi cum arata artistul la prima sa iesire in scena: „Primul concert la Ciocana cu 20 de oameni ” - FOTO

Vasilita citeste pe buze, mai mult, citeste si scrie foarte bine, asta fiind unica metoda de comunicare cu clientii. Alaturi de ea ii sunt colegii care la fel o ajuta sa se inteleaga cu clientii.

Directorul salonului, Alisa Nicitaila, a marturisit: „ Noi in acest plan avem administrator, el merge la fiecare client si ii spune ca mesterul nu poate vorbi, dar pot sa se intealaga prin mesaje. Astfel ei asa decid forma, marimea, culoare unghiilor si apoi se incepe procedura, clientilor li se spune  daca au intrebari in timpul procedurii sa cheme administratorul sau sa ii scrie mesaj mesteritei, pana in acest moment nu am avut probleme”.

La inceput, reactia clientilor este diferita. Pentru unii este un soc, altii reactioneaza absolut normal, la final insa toti ajung sa o indrageasca pe Vasilita.

Directorul salonului de frumusete, Alisa Nicitaila, a adaugat: „Fiecare persoana are cate un defect, de la inceput este soc, o pauza mica, iar dupa persoana primeste aceasta ca un lucru normal, nu am avut incidente de acestea in care sa se suna ca nu eu nu o sa ma duc sau ca eu nu vreau. Ea isi face bine lucrul sau, rezultatul este vizibil si in acest plan probleme nu au fost inca”.

Vasilita duce un mod de viata obisnuit, iar familia o sustine. De 4 ani este impreuna cu un tanar care are aceeasi dizabilitate ca si ea, este surdomut.

Administrator salonului de frumusete, Cezara Caraus, a dezvaluit: „Indiferent de diagnoza ei, ea duce o viata de om normal, mi-a povestit ca are prieten, dupa stilul ei daca e uiti de departe nu vezi ca are ceva defecte. Desigur Vasilita la noi este o fata foarte stilata, cu un stil destul de modern si desigur ca orice alt om , are si pasiunea sa, cum ar fi cititul si deja domeniul in care se ocupa, iubeste ceea ce face”.

Nu a reusit sa cunoasca rautatea si lumea dura in care traim, tocmai de asta a ramas cu un suflet extrem de bun si cald. Reuseste sa cucereasca nu doar clientii, dar si colectivul de fete in care munceste.

Ionel Istrati - aparitie pe strazile din Paris! Vezi ce tinuta a ales sa poarte - FOTO

Administrator salonului de frumusete, Cezara Caraus, a adaugat: „Pe Vasilita o cunosc ca o fata foarte, foarte modesta, chiar si cu clientii nostri este foarte simpla, foarte omanoasa, adica este genul de om de la care chiar este nevoie sa iei exemplu, caci astfel de oameni din pacate mai putin intalnesti in ziua de azi. Este o fata care nu stie ce e rautatea, anume modestia ei se manifesta prin clienti, prin aceea cum ea se comporta cu ei, astfel se manifesta toate calitatile ei”.

Din pacate, la ziua de azi nu exista solutii pentru ca Vasilita sa auda. Ea va continua sa traiasca in tacere, insa este hotarata sa-si urmeze visele indiferent de orice. Viseaza la libertate, nu a stiut sa ne explice de ce, dar asta isi doreste: sa fie libera si sa faca orice isi doreste.

Articole din aceeasi categorie