13.09.2022
Lista surprinzatoare a celebritatilor care au avut dosare la FBI

Micky Dolenz, singurul membru supravietuitor din The Monkees, o trupa de pop-rock de mare succes in anii 1960, a anuntat de curand ca da in judecata FBI pentru a avea acces la toate inregistrarile pe care agentia le-ar putea avea despre el si colegii lui de la The Monkees, dar ei nu au fost singurele celebritati care au atras atentia agentilor federali de-a lungul anilor, relateaza CNN. 

Trupa The Monkees a fost investigata de FBI pentru presupuse activitati impotriva razboiului din Vietnam in 1967. Totul a pornit de la un concert in care artistii au afisat imagini si mesaje de protest fata de conflict. Mike Dolenz si colegii sai de trupa Mike Nesmith, Davy Jones si Peter Tork ar fi fost investigati si in legatura cu o alta chestiune, neprecizata. 

Traieste emotii noi, de nedescris! Mihaela Tabura - primul si cel mai induiosator interviu dupa ce a devenit mama pentru prima oara: „Imi este destul sa-l privesc pe Mihaita si imi trece toata oboseala”

O parte din dosarul FBI referitor la The Monkees a fost desecretizat in urma cu 10 ani, dar, Dolenz, acum in varsta de 77 de ani, vrea sa vada dosarul complet si sa afle despre ce a fost vorba. 

Trupa The Monkees a fost investigata de FBI in anii razboiului din Vietnam. The Monkees au avut patru albume pe locul 1 in 1967. In plus, baietii au fost protagonistii unui popular sitcom care a fost difuzat intre 1966 si 1968. 

Printre alte vedete care au avut dosare legate de activitati politice se numara regretatul cantaret John Denver. Aparitia sa la un miting anti-razboi in 1971, plus consumul de droguri despre care vorbeste in autobiografia sa din 1994, l-au plasat in vizorul FBI. 

Este prima interpreta din Moldova si Romania care si-a decolorat sprancenele si nu regreta acest lucru! Afla ce a povestit Dara despre aceasta experienta a sa: „A fost atat de interesanta senzatia cand m-am vazut prima data fara ele”

Agentii FBI au monitorizat-o si pe o celebra activista, Helen Keller. Era surda si oarba , dar era socialista, ceea ce era considerat periculos la inceputul secolului XX. O legenda a baseball-ului american, Jackie Robinson, a avut dosar la FBI care continea informatii despre activitatea sa in domeniul drepturilor civile si suspiciuni ca ar fi avut legaturi cu o organizatie comunista. 

John Lennon (The Beatles) si sotia sa Yoko Ono in 1968  Legendarul John Lennon si sotia sa Yoko Ono au fost, de asemenea, vizati de un dosar FBI. Artistul din The Beatles era binecunoscut pentru pozitia sa anti-razboi. Celebra Marilyn Monroe a avut si ea dosar, in parte din cauza unuia dintre sotii ei. FBI-ul il suspecta pe dramaturgul si scenaristul Arthur Miller, care a fost casatorit cu Monroe intre 1956 si 1961, ca ar fi fost comunist. 

Marylin Monroe si sotul sau Arthur Miller in 1956 Rapperii Christopher Biggie Smalls Wallace, cunoscut sub numele de scena The Nototrious B.I.G., Tupac Shakur si Russell Tyrone Jones, cunoscut sub numele de scena Ol' Dirty Bastard din trupa Wu Tang Clan, au avut si ei dosare la FBI. Toti sunt morti in prezent, primii doi in urma unor incidente violente, al treilea din cauza unei supradoze. 

Steve Jobs, fondatorul Apple, a fost investigat de FBI.

Poate suna spectaculos, dar si fondatorului Apple, Steve Jobs, i s-a deschis un dosar. Trebuia verificat atunci cand a fost luat in considerare pentru o posibila numire in Consiliul pentru comert international al presedintelui SUA, in 1991. Pe de alta parte, FBI a intocmit dosare despre unele celebritati nu din cauza activitatilor lor, ci a actiunilor altora. 

Victoria Beckham a mentionat ca nu intentioneaza sa se impace cu nora sa, Nicola Peltz: „Este un joc de asteptare”

Dosarul regretatei cantarete Whitney Houston include informatii despre o presupusa tentativa de santaj impotriva ei si despre obsesia anumior fani, care ii trimiteau scrisori si casete. 

Si printesa Diana a avut doua dosare clasate la FBI, unul referitor la amenintari la adresa ei si a printului Charles pe vremea cand erau casatoriti, iar celalalt la probleme de securitate legate de calatoria ei din 1989 in SUA. Biroul Federal de Investigatii este agentia de informatii a SUA care se ocupa de securitatea interna.

Articole din aceeasi categorie