28.06.2022
Leonardo Del Vecchio, proprietarul Ray-Ban, s-a stins din viata: „Odata cu moartea lui, Milano pierde una dintre cele mai emblematice figuri ale istoriei sale recente”

Leonardo Del Vecchio, seful companiei EssilorLuxottica si unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Italia, a murit la varsta de 87 de ani.

Del Vecchio a murit de pneumonie la spitalul San Rafaele de la Segrate, o suburbie de est a Milanului, luni, pe 27 iunie.

„EssilorLuxottica cu mare tristete anunta ca astazi CEO-ul nostru a decedat”, a spus biroul de presa al companiei, adaugand ca consiliul de administratie se va intruni pentru „a stabili urmatorii pasi”.

Fiica lui Alec Baldwin a recunoscut pentru prima data ca a fost abuzata sexual: „Nu am spus niciodata nimanui despre asta” - VIDEO

Leonardo Del Vecchio a fost un om de afaceri italian, fondator si sef al Luxottica, cel mai mare producator si retailer de ochelari si rame din lume. Holding-ul sau are aproximativ 77.734 de angajati si peste 8.000 de magazine.

Megan Fox nu mai este bruneta! Vezi pentru ce culoare neobisnuita a optat vedeta - FOTO

Del Vecchio a crescut intr-un orfelinat. A reusit sa adune o avere de zeci de miliarde de euro in timpul redresarii economice postbelice a Italiei. In 1961, a fondat Luxottica, care a devenit ulterior proprietarul marcii Ray-Ban, iar in 2018 a fuzionat cu compania franceza Essilor.

„Leonardo Del Vecchio a fost un mare italian. Povestea lui, de la un orfelinat la conducerea unui imperiu de afaceri, pare a fi o poveste dintr-o alta lume. Este un exemplu pentru totdeauna. R.I.P.”, a scris comisarul european pentru economie Paolo Gentiloni pe Twitter.

O refugiata din Ucraina, pentru prima data, a imbracat un port traditional moldovenesc. Vezi cum a avut loc evenimentul organizat de Stela Moldovanu: „Ne-am indragostit de aceasta tara, de mentalitatea de aici, de oamenii si bunatatea lor” - VIDEO

„Odata cu moartea lui Del Vecchio, Milano pierde una dintre cele mai emblematice figuri ale istoriei sale recente”, a scris primarul Milano, Giuseppe Sala, pe Twitter.

Articole din aceeasi categorie