26.08.2024
Interviu exclusiv cu Iacov Gribinenco! Cum a ajuns actorul din Moldova să joace într-un popular film american: „Inițial am fost selectat ca dublură a eroului principal, dar când am mers la filmări...” - FOTO

El este moldoveanul care strălucește acum pe ecranele internaționale! Iacov Gribinenco, cunoscut în cinematografia moldovenească ca regizor și producător, a avut ocazia să își demonstreze talentul și în filmul american „Entropy”, unde joacă rolul unui polițist. Într-un interviu exclusiv pentru perfecte.md, Gribinenco a povestit despre experiența și parcursul remarcabil în industrie.

Iacov a urcat pe scenă pentru prima dată la vârsta de 16 ani și, în acel moment, a descoperit că visul său este să devină actor. „În orașul meu natal, Basarabeasca, tatăl meu a creat un teatru popular. Am ajuns acolo când aveam 16 ani. Tata a organizat spectacole bazate pe piese de Cehov, Gogol, Sebastian. Atunci mi-am dat seama că vreau să devin actor”, a povestit moldoveanul. 

A început inițial studiile în domeniul justiției, dar după un an a decis să-și urmeze visul din copilărie și s-a dedicat complet actoriei, absolvind în cele din urmă Facultatea de Actorie la Universitatea Slavonă din Moldova. „Am studiat Facultatea de Drept timp de un an, pentru că îmi doream să lucrez în poliție, dar încă din copilărie, am avut întotdeauna dorința de a juca rolul diferitor eroi. Această dorință, de fapt, m-a și condus pe calea actoriei”, a explicat bărbatul. 

„Încerc să găsesc pozitivul, ceea ce încă nu-mi reușește”! Irina Rîngaci, mesaj plin de dezamăgire de ziua ei de naștere - FOTO

„Am absolvit Universitatea Slavonă, Facultatea de Actorie, Teatru și Film. Devenind actor, mamei mele îi era frică că nu o să câștig suficent, astfel, pentru mine, asta a devenit un obstacol în a atinge visul”, a contiunat Iacov.

Actorul a povestit și cum a ajuns să joace în filmul american „Entropy”: „Eram în Moldova, am aflat că în Cipru avea loc casting pentru un film american. O parte din filmul „Entropy” a fost filmată acolo. Regizorul avea nevoie de dublură pentru rolul principal, astfel, am trimis prezentarea mea într-un format video. Inițial am fost selectat ca dublură a eroului principal, dar când am mers la filmări mi-au dat rolul de polițist”.

10 substanțe cancerigene din viața de zi cu zi. Unele dintre ele te vor surprinde - VIDEO

Pe lângă faptul că este actor, Iacov este profesor și regizor: „Sunt regizor la Teatrul Evreiesc „DOR”, profesor de actorie în Liceul Teatral Orașenesc „Iurii Harmelin”, scenarist și producător al Bessarab Kino și BizSamurai. Am creat 8 filme, atât scurtmetraje cât și filme ce depășesc 70 de minute. Toamna în cinematografe o să apare filmul nostru: <<Turceanca>>”.

Concerte, spectacole și saloane de carte! Evenimentele la care poți să mai mergi până la sfârșitul verii - FOTO

„Voi folosi la maxim toată experiența acumulată din filmarile americane în proiectele la care acum eu lucrez. Pe platourile de filmare de la „Entropy”,  profesionalismul a fost la cel mai înalt nivel, acolo eu m-am simțit necesar și prețuit”, a povestit în cele din urmă actorul.

SURSĂ FOTO: Facebook/ Яков Грибиненко 

AUTOR: NICOLETA ALBOT

Articole din aceeasi categorie