16.03.2022
In prima zi cand a inceput razboiul din Ucraina si-a pregatit bagajul! Cum jurnalista Ana Smolnitchi ii ajuta pe refugiati: „Sunt recunoscatoare ca exista militari rusi care se ratacesc prin paduri, irosesc combustibilul ca sa nu ajunga la destinatie” - VIDEO

O bataie cu perne sau o zi petrecuta alaturi de refugiati te va scoate cu siguranta din stresul acumulat in ultimele doua saptamani. Asta sustine Ana Smolnitchi, invitata emisiunii O Seara Perfecta.

„Ajuta foarte mult sa razi, sa te joci, sa faci lupte. O sa-ti recomande asta si specialistii. Aceste activitati sunt recomandate si in educatia copiilor.”, a povestit jurnalista Ana Smolnitchi.

Intrebata de catre Anisoara Loghin cum este pentru ea aceasta perioada, aceasta a mentionat: „Primele zile au fost pline de anxietate, un profund sentiment de frica simteam. Prima reactie in ziua cand sotul meu mi-a spus ca razboiul a inceput a fost cea primitiva, sa fug. Am spus, gata, pregatim bagajul. Nu eram atunci destul de informata, nu stiam ce inseamna un razboi. Acum avem suficiente informatii.”

Cel mai mult Ana s-a linistit atunci cand a inceput sa ofere ajutor refugiatilor. Aceasta spune ca in prima zi nu a vrut nici macar sa iasa din casa, insa din a doua zi a decis ca este corect sa se implice si sa ajute persoanele care se afla in dificultate.

Daca s-ar incepe un razboi in Republica Moldova, jurnalista recunoaste ca ar vrea sa plece din tara. „Ma gandeam ca Romania este cea mai apropiata tara unde sper sa fie liniste. Dar din toata inima imi doresc sa nu se ajunga la asa ceva si sa nu se extinda. Sunt recunoscatoare ca exista militari rusi care se ratacesc prin paduri, irosesc combustibilul ca sa nu ajunga la destinatie, care se si predau.”, a povestit Ana Smolnitchi.

De cand s-a inceput razboiul in Ucraina, cei din Republica Moldova sunt tot mai implicati si ajuta cum pot refugiatii. Acelasi lucru a facut si Ana. „Chiar din prima zi am vazut un anunt unde se spunea ca se cauta cearsafuri, plapume, produse alimentare si am decis sa ajut.”

Vocea ei iti da fiori! Andreea Cuciuc a interpretat o piesa emotionanta in limba ucraineana, in semn de solidaritate si sprijin pentru cei care acum sufera: „Vrem sa fie bine, sa fie pace” - VIDEO

Ajuta refugiatii inca de la inceput si asta face si in prezent. Jurnalista a mentionat ca isi mai ia cateodata o pauza de o zi pentru ca oboseste, avand inca si 3 copii. „Oferim servicii de transport, ajutam si cu cazarea. Parintii sotului meu au adapostit la Balti doua familii si vor sa o aduca si pe a treia. Ne implicam acolo unde putem si cu ce putem.”

Jurnalista a povestit de asemenea ca cei mici stiu ce se intampla si ce inseamna un razboi. „Ele in prima zi pregateau valiza alaturi de mine. Ele stiu ca razboiul este in Ucraina si ca ea este aproape de noi. Noi am fost in Octombrie la Odessa. Ei stiu ce inseamna refugiat, stiu ca oamenii fug de acest razboi.”

Si lumea artistilor de la noi sufera din cauza razboiului! Interpreta Mihaela Tabura - ingrijorata pentru tot ce se intampla: „M-au apucat niste sentimente si niste ganduri mai stranii, nici muzica nu mai era atat de interesanta si nici planurile pe care le aveam” - VIDEO

Ana Smolnitchi a facut si o lista cu lucruri pe care le face pentru a-si mentine echilibrul in aceasta perioada. „Incerc sa mentin normalitatea. Iata astazi am fost in parc, am venit la tine usor transpirata. Am fost cu ei in parc. Consum de asemenea foarte multa apa, brodez.”

Articole din aceeasi categorie