01.04.2022
Fosta atleta Olga Saladukha a tinut un discurs dedicat oamenilor din Polonia care au ajutat si sprijinit ucrainenii: „Polonezii s-au dovedit adevaratii nostri frati. Impreuna vom castiga cu siguranta!”

Invadarea Ucrainei de catre Rusia a inceput in urma cu 35 de zile, iar in aceasta perioada 4.019.287 de oameni au parasit tara, pana pe 29 martie.

Plus alte doua milioane de oameni care, conform ONU, s-au mutat din locul in care traiau intr-o zona considerata mai sigura.

Cei mai multi oameni, aproape doua milioane de oameni, conform Digi24.ro au intrat in Polonia, iar ucrainenii le sunt recunoscartori pentru modul in care sunt tratati.

Olena Zelenskaya traieste un cosmar de cand a inceput razboiul: „Faptul ca suntem vanati ne face sa ne simtim ca intr-un film prost”

Fosta atleta Olga Saladukha, campioana europeana la triplusalt si participanta la patru Olimpiade, a tinut sa-i multumeasca si lui Lewandowski, cel care la barajul cu Suedia (scor 2-0) a avut banderola de capitan in culorile steagului Ucrainei, iar ulterior a scos la licitatie tricoul pentru a ajuta armata ucraineana. Saladukha este acum membra a Parlamentului din Ucraina.

„Unul dintre ultimele gesturi elocvente (n.r. de ajutor din partea sportului mondial) este initiativa fotbalistului polonez Robert Lewandowski, atacantul lui Bayern si al nationalei Poloniei.

Vladimir Klitschko a parasit Ucraina! Motivul a fost explicat de fratele sau, Vitali Klitschko: „Este in numele pacii in Ucraina”

Si-a scos la licitatie tricoul echipei nationale cu inscriptia Stop War. Toate incasarile vor fi directionate catre nevoile Fortelor Armate ale Ucrainei. Ii multumesc lui Robert Lewandowski, si prin el intregului popor polonez, pentru solidaritatea nemaiauzita cu Ucraina intr-un moment dificil pentru ea!

Fara a minimaliza importanta ajutorului oferit de alte tari, putem spune cu incredere ca polonezii au fost cei care s-au dovedit adevaratii nostri frati. Nu e de mirare ca se spune ca un prieten la nevoie se cunoaste. Iar razboiul declansat impotriva Ucrainei a demonstrat si intarit prietenia polono-ucraineana, pe care toti o pretuim si de care suntem mandri.

Oligarhii rusi! Cum au facut avere si cu ce iahturi se lauda Aliser Usmanov, Andrei Grigorievici Melnicenko si Ghennadi Timcenko

Rezistenta pe care o opun astazi ucrainenii va ramane in istoria mondiala ca o manifestare a inflexibilitatii si a eroismului. Dar isprava polonezilor nu va fi niciodata uitata, gazduind cu ospitalitate milioane de cetateni ai nostri, oferind asistenta voluntara si oferind fonduri pentru nevoile umanitare si militare ale statului ucrainean.

Multumesc! Luptam pentru libertatea noastra si a ta! Impreuna vom castiga cu siguranta!”, a scris Saladuha, citata de Sport.ua.

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie