01.04.2022
Olena Zelenskaya traieste un cosmar de cand a inceput razboiul: „Faptul ca suntem vanati ne face sa ne simtim ca intr-un film prost”

A trecut mai mult de o luna de la inceperea invaziei ruse in Ucraina, iar vietile a zeci de milioane de oameni au fost transformate peste noapte. Printre ei se afla si familia prezidentiala: presedintele Volodimir Zelenski, sotia lui si cei doi copii ai lor. Daca adultii inteleg situatia cu toate implicatiile ei, pentru copii nu este la fel de usor, dar prima doamna a marturisit cat de placut surprinsa a fost de baiatul si de fata ei.

De la startul razboiului, Zelenski si familia lui au devenit tinte ale inamicilor, dar acest lucru nu i-a indepartat din tara lor. Cum este sa traiasca cu o secure imaginara deasupra capului a vorbit Olena Zelenskaya pentru publicatia germana Zeit.

„Traim in aceasta realitate distorsionata de mai bine de o luna. Este ceva ce nu am experimentat niciodata si mi se pare un cosmar. As vrea sa ma trezesc, dar aceasta este realitatea. Este un adevar infricosator. Faptul ca eu si familia mea suntem vanati ne face sa ne simtim ca intr-un film prost de actiune. Apoi imi amintesc ce au facut invadatorii deja, cati copii fara aparare au murit, cate familii au destramat, cati ucraineni neinarmati au impuscat. Rusii vor sa puna presiune pe sotul meu prin faptul ca-i ameninta familia, iar planul pare real, asa ca suntem protejati foarte bine”,  a declarat prima doamna a Ucrainei.

Oligarhii rusi! Cum au facut avere si cu ce iahturi se lauda Aliser Usmanov, Andrei Grigorievici Melnicenko si Ghennadi Timcenko

Olena Zelenskaya a transmis ca este ingrijorata pentru cetatenii din zonele cele mai afectate, precum Mariupol, Harkov sau Iripin, unde oamenii nu mai au mancare si apa potabila, dar nici nu pot iesi pe strazi de frica sa nu fie omorati. Ceea ce ii da curaj primei doamne, la fel ca si altor milioane de ucraineni, este increderea in victorie si in armata, precum si dragostea pentru tara si dorinta unui viitor luminos. 

Olena si Volodimir sunt din acelasi oras, Krivor Rog, au fost la aceeasi scoala generala, insa s-au cunoscut mai tarziu, in timpul facultatii. Presedintele a absolvit Facultatea de Drept. Prima doamna a studiat la Facultatea de Inginerie Civila, unde a urmat cursurile de arhitectura, insa a decis sa profeseze in alt domeniu.

Impreuna cu Volodimir a fondat o companie de productie in industria entertainmentului, Studio Kvartal-95. Olena si-a descoperit si cultivat aici pasiunea pentru scris, fiind scenarista si producatoare pentru diverse emisiuni si filme.

Volodimir Zelenski si Olena, nascuta Kiyashko, s-au casatorit in 2003, dupa o relatie de opt ani. Sunt de aceeasi varsta, avand 44 de ani, si au doi copii: o fata nascuta in 2004, Aleksandra, si un baiat nascut in 2013, Kiril.

O femeie puternica in tot sensul cuvantului! Interpreta Lilia Rosca nu este tulburata de panica si groaza din cauza razboiului din Ucraina: „Eu nu ma tem de moarte” - VIDEO

Copiii minori ai cuplului prezindetial ucrainean au marele beneficiu al unei protectii continue, spre deosebire de copiii de rand care cad si victime ale razboiului. Cu toate acestea, Aleksandra si Kiril simt si ei stresul, nesiguranta si durerea pricinuite de situatia complicata prin care trec ca tara. Daca fata de 17 ani este o cautatoare avida de informatii, fratele ei mai mic incearca sa faca fata situatiei desenand. Nu mai intruchipeaza supereroi pe foile sale, ci imagini dure de razboi.

„In loc sa vorbesc cu copiii despre calatorii, TikTok sau teme, trebuie sa discutam despre bombe, rachete si libertate. Este ingrozitor ca ei trebuie sa se trezeasca in sunete de de sirene si sa se adaposteasca in buncare. Dar este foarte important sa le explicam copiilor ce se intampla. Fiica noastra cea mare cauta informatii de una singura si intelege totul la fel de bine ca mine. Vorbim despre ce se intampla. Fiul nostru cel mic realizeaza ca Ucraina lupta pentru supravietuire. Face desene despre razboi, ceea ce mi se pare groaznic. Mi-ar placea sa deseneze altceva.

Visez la ziua in care se intoarce la a-i desena pe Batman sau Spiderman. Sunt uimita de cat de bine au reactionat in primele zile de invazie. Erau organizati si disciplinati. Nu au pus intrebari inutile si au facut ce trebuiau sa faca foarte repede. Au fost de acord sa doarma in aceleasi haine zile la rand. Intr-o noapte, eram atat de obosita incat am adormit chiar daca sunau sirenele. Fiul meu m-a trezit si mi-a spus foarte calm: „Mama, trebuie sa mergem din nou la adapost. Trezeste-te, poti dormi mai tarziu”. Sa dorm bine a devenit un lux. Este crucial sa verific informatiile ce vin, dar in acelasi timp e foarte greu”, a mai povestit sotia lui Volodimir Zelenski despre felul in care discuta cu copiii ei despre situatia dificila in care se afla ca natiune.

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie