01.04.2022
Vladimir Klitschko a parasit Ucraina! Motivul a fost explicat de fratele sau, Vitali Klitschko: „Este in numele pacii in Ucraina”

Vladimir Klitschko, in varsta de 46 de ani, fostul campion mondial la categoria grea din box, a parasit Ucraina si s-a indreptat spre Germania, iar fratele sau, Vitali Klitschko, a explicat motivul.

Fratii Klitschko s-au aflat in prima linie de aparare a Ucrainei inca de le izbucnirea invaziei ruse din luna februarie.

Vitali Klitschko, care este si primar al Kievului, a transmis ca fratele sau Vladimir a mers in Germania, insotit de o delegatie ucraineana, pentru a negocia cu autoritatile de acolo mai mult sprijin acordat Ucrainei.

„Prieteni, este foarte important pentru noi sa ne unim fortele. Trebuie sa ne consolidam pozitia si actiunile tarilor care vin in sprijinul nostru. Vladimir a parasit Ucraina pentru a lua parte la niste intalniri in Germania alaturi de o delegatie ucraineana.

Sunt planificate intalniri cu oficialii germani pentru a beneficia de mai mult sprijin politic, economic, umanitar si militar in Ucraina”, a transmis Vitali Klitschko pe retelele de socializare.

Olena Zelenskaya traieste un cosmar de cand a inceput razboiul: „Faptul ca suntem vanati ne face sa ne simtim ca intr-un film prost”

Fostul boxer spune ca lupta dintre Ucraina si Rusia este una „ingrozitoare” si cere sustinere pentru tara sa. Vladimir Klitschko este, de asemenea, de acord, ca sportivii rusi sa fie suspendati din competitii, pentru ca spera ca si astfel de masuri sa contribuie la finalul conflictului din estul Europei.

„Boxul este sport, acesta este razboi, iar oamenii mei sunt pe moarte. In timpul acestei conversatii, femei, copii si civili nevinovati vor fi supusi bombelor, rachetelor si realitatii ingrozitoare a razboiului. Oamenii spun ca aceasta este cea mai mare lupta din viata mea si sunt de acord, este atat de trist sa realizez cat de infricosator este razboiul.

Acesta este motivul pentru care ii rog pe cititori, pe toti oamenii din Marea Britanie, sa sustina campania noastra si sa actioneze acum, in orice mod posibil, pentru a sprijini Ucraina. A izola Rusia de orice competitie sportiva nu este un act de agresiune. Facem asta pentru a opri razboiul, in numele pacii.

Angelina Jolie, in vizita la copiii ucraineni internati la spitalul Bambino Gesu din Roma: „Ma rog ca acest razboi sa se sfarseasca” - FOTO

Nu am nimic personal impotriva sportivilor, dar am multe impotriva agresiunii liderului rus Putin si a masinii sale de razboi. Consideram ca sanctiunile la diferite niveluri, inclusiv sportul, sunt de o importanta cruciala. Eliminati competitia sportiva si sportivii isi vor intreba liderul: 'De ce nimeni nu vrea sa concureze impotriva noastra?' Repet, asta nu este impotriva sportivilor, este in numele pacii in Ucraina”, a declarat Vladimir Klitschko, potrivit Daily Star.

Sursa FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie