15.03.2023
Esti fascinat de miscarile de acrobatie pe care le fac gimnastele la inaltime? Afla de la antrenoarea Elena Tomilova tot ce trebuie sa stii daca vrei sa incepi a practica acest tip de sport - VIDEO

Acrobatia aeriana este mai des intalnita la artistii de circ, iar mai nou ai putea sa incerci si tu sa inveti elemente gratioase efectuate pe panza. Este nevoie sau nu sa ai o pregatire fizica si care sunt beneficiile acestui tip de sport, afla din cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

„Gimnastica aeriana este atractiva prin asta ca ea include toate, dans, sport. Lucram asupra puterii, elasticitatii, include toate tipurile de miscare, lucru aspura corpului. Este si artistica si frumoasa si in acelasi timp este ceva mai greu.”, a mentionat antrenoarea de gimnastica, Elena Tomilova.

Chiar daca include elemente din mai multe genuri de sport, gimnastica aeriana are specificul sau. Panza este instrumentul de baza cu ajutorul careia se pot efectua miscarile la inaltime. „Gimnastica aeriana se difera totusi de alte tipuri de miscare, fitness ori dans.”, sustine antrenoarea de gimnastica.

„Copiii nu au nicio sansa, ei deja stiu ca trebuie sa fie imbracati la fel si se supara daca cumva nu i-am imbracat identic”. Afla cat investeste familia Maxian in tinute si daca nu obosesc sa se imbrace mereu la fel - VIDEO

In Republica Moldova gimnastele nu au posibilitatea de a participa la competitii. „In Moldova nu exista asa ceva, pentru ca nu exista nicio federatie care sa reprezinte acest fel de sport. Anume ca fel de sport, ea nu exista.Federatie de gimnastica, acrobatie aeriana nu avem.”, a spus Elena.

Acest tip de sport poate fi practicat de orice doritor, indiferent de pregatirea sa fizica. „Ea poate fi adaptata pentru oricare nivel de educatie fizica, de stare fizica si sunt elemente care pot fi practicate si de incepatori si artisti profesionisti. Pentru toti ar fi interesant si greu asa challenge.”, a mentionat Elena Tomilova.

Totusi, chiar daca gimnastica aeriana tonifiaza intreg corpul, aceasta nu este o metoda sigura de slabire. „Cred ca doamnele mereu cand vin la sport vor sa slabeasca, foarte des asta se intampla, la oricare sport si la mine tot asa. Slabirea este un proces complex si nu poti sa rezolvi problema asta doar prin gimnastica aeriana. Dar oricum noi lucram asupra tuturor muschilor, asupra corpului din toate punctele de vedere, si ajuta si asta”, a povestit antrenoarea de gimnastica.

Are un nou iubit? Vezi ce a povestit interpreta Dianna Rotaru: „M-am indragostit ca o fetita de 16 ani...” - VIDEO

Elena face acrobatie de 10 ani si continua s-o practice din placere si satisfactie. „Numai ce am venit din Germania, unde am lucrat la circ. Acum fac antrenamente pentru mine si pentru fetele mele. La moment nu am careva scopuri exacte”.

Articole din aceeasi categorie