Pe tot parcursul emisiunii, Petru Moiseev a fost cu masca pe fata. Barbatul a mentionat ca nu vrea sa o scoata, pentru ca ea tine de imaginea lui. „Am fost la un festival si eu eram omuletul verde in trupa. A fost in anul 2006-2007. O port mai mult in momentele mele solo. Face parte din stilul meu”.
Atunci cand merge la un eveniment, tobosarul trebuie sa ajunga cu aproape o ora inainte, pentru a-si aranja toate aparatele sale. „Nu e greu fiind ca am o echipa care ma ajuta. M-am obisnuit”.
In prezent, muzicianul are parte de multe evenimente si proiecte. „Lucrez cu trupa XO, ii salut pe baieti. Mai am in paralel si proiecte in Romania. Acum am inceput un proiect nou. Am lucrat si cu Arsenium, cu Dan Balan recent”.
Artistul este destul de solicitat aici si colaboreaza cu diferiti artisti cunoscuti din Moldova. „Sunt solicitat si ma bucur, pentru ca asta si am vrut sa obtin si pana la urma asta e viata noastra. Traiesc cu asta si imi place. Pot sa refuz sa merg la un eveniment cand ma uit la logistica evenimentului si ma gandesc ca pot sa intarzi sau sa se intample ceva. Asa ca mai bine refuz”.
Muzicianul are parte de proiecte si peste Prut. „Exista diferenta in piata. Pentru ca acolo piata este mai mare si concertele sunt mai mari. Ultimul concert mare pe care l-am avut la Chisinau a fost cu Delia”.
Potrivit lui Petru Moiseev, cand este vorba de o colaborare, artistii nu au timp de fite.„Imi aduc aminte cand am finisat scoala muzicala din Ungheni, directorul scolii mi-a spus: „Tu ai doi metri patrati acolo, acolo lasa fitele. Dar cand iesi din acei doi metri patrati, nu uita de unde vii”.
Candva tobele aratau altfel, insa acum totul s-a modernizat. „Depinde si de proiect. Cand e vorba de show-ul pe care il fac, il fac la tobele mari, acustice. Cand e vorba de o emisiune, televiziune, mii comod sa le iau pe acestea micute”.
Artistul a mentionat ca cel mai mult el investeste in betele pentru tobe. „Investesc foarte mult in bete si in farfuriile de la tobe. Ele se rup. In ultimile trei luni am schimbat 30-40 de perechi de bete. Eu le iau mai multe. Sunt destul de scumpe. 12-13 euro o pereche de bete”.
Tobosarul face repetitii intr-un loc restrans, ca sa nu incurce altor oameni. „Galagia o fac la mine in subsol. Am facut un studio si facem acolo repetitiic cu trupa. Paralel mai sunt studiouri in oras unde activez”.
Petru este si profesor de tobe. „Vin sa invete multi. Sunt lector la Academie. Vin copii de la 4-5 ani chiar, sunt foarte ageri. Imi place foarte mult sa predau. Banul noi il facem si il chetuim pe bete, pe alte chestii. Dar am placerea insasi sa predau. L-am intalnit recent pe primul meu student, care a finisat deja si masteratul si mi-a zis: „Domnul profesor, buna ziua!”. Si imi place, fiind ca am investit in ei si ei ma multumesc pentru asta”.
„Pana la urma, acest set de tobe e in spate, dar are o importanta mare in muzica. E o responsabilitate, e ca si un atacant intr-o echipa de fotbal. Totul incepe de aici, ritmul, pulsatia. E si un sport, e o gandire, un algorimt, e o matematica si pana la urma e si spectacol”, a adaugat Petru Moiseev.
Minusul in profesia sa este faptul ca spatele sau sufera. „Vine de la tobe, chiar de la 9 ani, cum am inceput scoala muzicala. Chiar si acum le zic studentilor sa stea mai drept”.